跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

報到先

Parco媽

"鄧"你緊張,不過,祝你事事順利

今日阿仔打歲半針,發燒呀!攪到我同hb好擔心,今晚兩個都唔禁瞓.

原文章由 BabyHilary 於 08-3-29 23:07 發表
過左2000個post啦﹗
Welcome to Part 39!

細b仲有18日就出世啦﹗
好期待, 好緊張, 不過又有d唔捨得bb享肚裡面嘅感覺﹗

雖然期待, 不過都希望佢乖乖地等到開刀嗰日先出黎,
因為我仲有d野未ready,
例如要時間trai ...

大宅

cash媽

嘩!明明你11點幾唔見人,突然又出現,好野!

現在又退了燒,因為d退燒藥好勁呀!希望明天可以返學啦!

今日打針,要3個人至攪得到阿仔,打完都有crazy cry一陣!不過,阿cash係囡仔,應該會好d,沒有那麼好力反抗.我個仔一見到醫生攪支針,佢雙眼即時look大眼定定,好攪笑.

今日麻煩side你幫忙呀!另外,今日call nic媽,佢沒有聽,唔知佢同阿nic點

原文章由 chickenwing2006 於 08-3-30 02:55 發表
熹 ma,

唔水驚 , 食左退燒藥未呀 ??
比 d 水佢飲, 同埋用溫水手抹下
身啦 .... 好快無樹架啦 !

我 cash 改左係 4/1 打呀 , 而家
聽完都有 d 驚驚地 tim !

...

大宅

cash媽

nic媽真係可憐,老公同仔一齊病,辛苦c佢囉!我都有同佢講,叫佢要休息多d,個人一放鬆佢好容易病病(希望唔好比我講中).

乜有禁多野文件要交,id真係唔記得,不過,都要下星期親身去一次交表,順便去睇下d小朋友情況,hahahaha到時再update你.

陳主任...........佢都好記得我喎!係電話中feel到佢好似好記得我個仔禁,希望唔好未返學,佢地兩個比人black list啦!唔係真係沒有好日子過.

另外,好彩今晚老公堅持唔比我同個仔出街,唔係又出事,再luck look

幼潛個位同老公相量後要了個吊釘位,不過,個段時間可能唔可以同你地有outing囉!我同hb又心思思想同你地去outing,真係 nic媽個fd..............nic媽沒有覆,我當佢唔啦!

原文章由 chickenwing2006 於 08-3-30 03:18 發表
熹 ma,

我未係 12:00 頂唔住 .... snap
左 2 個鐘多 d lor !

而家又心思思要清相同 blog
so 又見到我係度 !!

nic ma 今日獨守空圍 , 因仲有
running nose nic pa 唔比佢同
我地去 gold coast ..... 相信明天
都可 ...

大宅

PARCO媽

我地係c+打5合1,打之前有問醫生會否強過以前的針,佢同我講一樣,不過唔知點解佢今次打完係有發燒,最高都有38.4度,同埋佢又識玩同好精神都ok.

比定心理準備,今次bb打針,會勁反抗同埋最好到時唔好你抱佢打囉!我地要成3個人至攪點阿仔.

原文章由 BabyHilary 於 08-3-30 10:31 發表
多謝各位mama祝福﹗

鬼仔媽,
聽聞歲半針好強架, 知唔知健康院同私家有冇唔同?
我book左4月7日同parco打(私家), 都有少少擔心添﹗

大宅

路過,又等我答下咀先,叻媽,你d杷好令令呀!

你地今日玩得開心嗎?

原文章由 xanax1mg 於 08-3-30 23:42 發表
報到 ?v=0
http://farm4.static.flickr.com/3153/2374298246_d84cf75282.jpg?v=0

http://farm3.static.flickr.com/2192/2374298408_2e70824 ...

大宅

cash媽

好開心喎!呢段時間去breach真好,小d人,可以影下相.下次我地要join你一齊去下先得.

今日我同hb溝通得唔好,打電話比你講完,自己唔知自己講乜,你再追電話來的時候才酲(真係白痂),阿仔今日放學唔水15分鐘已經瞓了,燒就黃昏有一次,不過都退了.
希望明天唔好再燒啦!

原文章由 chickenwing2006 於 08-3-31 00:58 發表
熹 ma,

開心呀 ... 2 日我地都去左
beach , 好好玩呀 !!

你有空查 email 啦 , 熹熹今日點呀 ?
係未 sleep 番多 d 無甘燥啦 ??

fever 都無哂啦 ?? cash 4/1 打
唔知會點呢 ??

...

大宅

cash媽

聽到心郁郁想換添
原文章由 chickenwing2006 於 08-3-31 01:00 發表
熹 ma , 豆 ma,

仲有料報 ... jusco 仲有 $ 1 / 4 條
pamers 呀 !! rain 今日又去掃左好多 ,
total 佢有 75 包呀 !!

要既再去博下 , 可能仲有貨番呀 !

...

大宅

嘩!你好有計劃呀!勁

原文章由 chickenwing2006 於 08-3-31 01:36 發表
熹 ma,

其實係 $ 1 / 4 條換購 , 但 total
個 cost 係 jusco 係甘上下 :

$ 7.5 juice + $ 1.00
= $ 8.5 / 4 條 pampers +
2 片 free 既 huggies

$ 1.2x 一條 pampers
/ huggies 都真係抵既 !

唔心郁都奇啦 :l ...

大宅

昕媽

mj我同hb都好likeo架!不過,我好屎,有機會一齊玩下

原文章由 rebeccaloky 於 08-3-31 22:54 發表
我只係識打廣東牌, 仲要係勁屎, 娛樂下無所謂啦.........

大宅

昕媽

我都打得好細o架!

cash媽

真係識得太遲啦!以前係一早起身打,打到深夜時份至回家 我成日手hang想打,有時自己去yahoo打返轉o架!hahahah

原文章由 rebeccaloky 於 08-3-31 23:10 發表
好呀, 不過我地打得好細ja..........

大宅

cash媽

今日沒有燒啦!唔水擔心同驚,發燒係反應一種,係好事來的(以上係我hb同我講,又真係喎!)不過,比多d水佢drink同比佢sleep多d會好d囉!

原文章由 chickenwing2006 於 08-3-31 23:10 發表
熹 ma,

熹熹點呀 ? cash 明天打 5 in 1 啦 ...
好驚呀 , 唔知會點呢 ??

大宅

hahahah

白雲公主

原文章由 rebeccaloky 於 08-3-31 23:22 發表
通頂咁激, 我好耐無超過12點番屋企啦

大宅

cash媽

成日聽人講好好玩,有機會要教下我同hb,因為我地兩個都唔識呢!

原文章由 chickenwing2006 於 08-3-31 23:27 發表
hi ,

我以前打牌真係認牌唔認人架 ,
不過都係同 fd 打聯誼下甘姐 !

識左 hb 後 , 姑仔教我打台灣
牌 .... 嘩真係勁鍾意 , 好好玩架 !

大宅

cash媽

唔係呀!我沒有買定係屋企喎!

原文章由 chickenwing2006 於 08-4-2 22:42 發表
我工人去搵.... 3 間都無貨呀

大宅

CASH媽

最後你點呀!無得食喎!

原文章由 chickenwing2006 於 08-4-3 00:04 發表
熹 ma,

係呀 .... 去左官塘幾間 + 安基苑
都無貨呀

大宅

犀利,一星期一袋5kg.旺角真係好似沒有supermarket,你唔急食,不如上網訂啦!

原文章由 chickenwing2006 於 08-4-3 00:18 發表
熹 ma,

有 2 包 5 kg stock 啦 , 不過想去
掃 2 包 8 kg 車 ! 我屋企人多食飯 ,
一個 wk 無一包 5 kg 架 !!

不過明晚放學都去搵 d 米買先 ,
怕假期仲多人去掃呀

...

大宅

你地今日好好玩喎!

文媽:做乜交交瞼仔好似敏感啊!紅紅地呢!

原文章由 xanax1mg 於 08-4-4 22:35 發表
出幾張今日既相先

http://farm3.static.flickr.com/2162/2386873323_1 ...

大宅

cash媽

我當然知衰啦!真係.....................

另外個gathering 未完,不過,我懶下hb走了回家啦!
原文章由 chickenwing2006 於 08-4-4 22:58 發表
熹 ma,

你唔去真損失 ....你個 gathering
如何 ?

明明你係第一個報名 , final 你又
甩底

大宅

who is地盤佬?????

原文章由 chickenwing2006 於 08-4-4 23:17 發表
文 ma,

係 wor .... 你仲要去 tko dinner
架 wor , 真係 "支力" c 人啦 !!

文文真係好波呀 .... 地盤佬打出個肚真係笑 c 我 , 一陣 post 相你睇下 !!

...

大宅

cash媽

cash無事嗎?意外大家都唔想的,今日我個仔都撞到,佢係個頭落地,cry了一陣又再玩

原文章由 chickenwing2006 於 08-4-4 23:14 發表
熹 ma,

今日個度真係好上次好多 , 田大好多
又多好多比你摘 ....

個草地又好大 , 喪跑都得架 .... 以為天暗又突然放晴 .... final bbq 開心 , 車 $ 又超平 $ 27 一個人單程 !!

不過 nic ma 食個 d strawberry 係
...

首頁
12345...7

尾頁

跳至