想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係 22/10 day 1 的啊 ~
1/11 day 11 照完輸卵管, 啡紅分泌流到昨天才停, 體溫唔知咩事今個月在36.4~36.6左右, 紅d又呢幾日都有 5-10%, 不過唔理得咁多, 昨晚停咗流啡紅分泌就 dodo, 今早有蛋清分泌, 依家都唔知故體溫好還是紅d好, 又唔知格日dodo好還是等紅d深粗先再努力好 .... 唉

大宅

唉 ~ 今個月好似亂晒龍咁, 都係無機會架喇

大宅

我無望架喇
紅 d 由 day 12 到今日 day 22 都係淺線, 睇黎今個月唔會有深粗架喇 攪到都唔知重 do 唔 dodo 好喇 ...

原帖由 vicky518mcc 於 10-11-12 09:33 發表
我都係呀~~~不過唔緊要...大家一齊努力~~~

大宅

我一向都係 29-32 日一個 cycle 架, 唔知係咪今個月照完輸卵管後, 流咗8日啡紅分泌, 極擔心受感染而亂晒 千祈唔好變 40 幾日一個 cycle 呀

原帖由 MTP 於 10-11-12 10:20 發表
Hi Mrs. Taxi,

Don't be sad. You still have chance. How long is your cycle?

大宅

多謝妳啊 ~

原帖由 MTP 於 10-11-12 10:56 發表
Mrs. Taxi,

Don't worry. The checking seldom causes infection.

Enjoy your Fri night. Be more relaxed!

大宅

照完後, 我流到第6日, 我打電話問了醫生, 佢話只要分泌唔多, under 10 day 都係正常喎, 咁我流咗8day後呢幾日都無再流了。

咁妳係咪一兩日已經無晒事喇 ?
祝本月 bingo

原帖由 大白兔糖 於 10-11-12 12:28 發表
我都係今個月照完呀, 姑娘話第2/3會有d 血水, 應該唔會咁多日呀, 你有無痛呀? 會唔會整損左子宮頸? 不如去睇醫生問下或者檢查下?

大宅

我體溫呢幾日都係 36.3~5 一路都無跌底 ... 咁先慘

原帖由 vicky518mcc 於 10-11-12 13:51 發表
我今個月無乜點check 紅d呀.....只係check咗二次同量體溫, 我見體溫跌到好低果日就開始隔日開工,唔理咁多lu.....

大宅

祝妳體溫一直高企, 本月 bingo

原帖由 vicky518mcc 於 10-11-12 16:12 發表

DAY 18, 36.36 (我估呢日排卵)
DAY 19, 36.43
DAY 20, 36.63
DAY 21, 36.74
DAY 22, 36.89
現在等彩, 希望一直都咁高溫落去...唔好跌就好LU....

大宅

昨晚day 22紅D終於見8-90%深粗喇, 今早 dodo 了, 今早再驗都係8-90%, 打算明早再 dodo 多一次, 咁星期一/二是否要再 dodo 多一次呢 ? 連續兩天已好攰的了, 而且大少今個星期日都要返工, 實在好難要求嘛 ...

大宅

明白, 唔該晒
祝妳體溫穩定上揚, bingo bingo

原帖由 史迪仔 於 10-11-13 11:09 發表
的士太,
如果可以嘅話你星期日晚或星期一朝再do多一次呀!之後收工等bingo!祝bingo!

首頁

尾頁

跳至