自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我爸爸, 佢有老人癡呆症, 佢住老人院既, 今日下午4點幾, 姑娘打來, 話我爸爸同個院友唔見左~~~
個姑娘話, 佢地食完早餐後, 7點鐘左右個院友推車掉垃圾, 我爸爸跟埋出去後, 就無返來, 到8點幾, 終於有個姑娘發現唔見左我爸爸, 出去周圍找, 到10點幾報警, 下午4點幾先通知我地家人, (真係好嬲, 佢地報警時, 應該通知我地家人同院長, 唔係自己姑娘找就算) 我地去度果度晚上約7:30, 問完姑娘, 再打比院長了解事情, 個院長先知唔見人 個院長開頭話唔過來, 我叔叔同佢講左一倫, 用律師信告佢, 個院長先揸車過來逗下周圍找, 我地分頭係附近周圍找, 都唔見呀 找左成晚, 佢去左邊呀....
希望我爸爸同個院友唔好走散, 一齊找返啦~~~

[ 本文章最後由 cylchris717 於 08-9-14 08:43 編輯 ]

侯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

多謝甘多位媽媽支持呀~~~
琴晚都睡唔著, 今早同我哥哥去附近既屋村找, 佢住係紫田村既護老院, 今日去過紫田村, siu hong 苑, 藍地,公園, 山邊等地方, 周圍貼街招,同周圍問人有無見過佢,但都係找唔到 , 真係好擔心
我現在同哥哥係護老院等緊驚察來, 希望佢地幫我找返啦~~~
我爸爸58歲, 身高5尺3寸高,著灰色衫,灰色褲, 黑色鞋,患有老人痴呆症...
至於相片, 我要回家先把到上來,住屯門既朋友, 請你地幫忙, 留意下有無人係甘,佢仲有同個男院友一齊既,多謝幫忙~~~
我爸爸外表好正常, 係同佢講野, 先知佢有問題,因佢問來問去都係果句...唉~~~
希望快些找到啦~~~~  

侯爵府

多謝你地呀~~~
今日仲未搵到呀, 明早我, 老公同呀哥一齊再去找下佢有機會去既地方..
我爸爸未住老人院時, 係住沙田顯徑村,我記得之前問過佢, 佢已經唔記得自己住邊, 淨係答住秀茂平(已經拆左, 秀茂平係佢細個住既地方), 所以明日主要都係找這些地方..
明日係第3日啦, 找到佢既機會又細左, 希望會找到佢啦...

侯爵府

原文章由 召藥師 於 08-9-13 18:17 發表

有相就uploal上網去各大forum度叫人幫下眼丫!仲有妳爸爸個院友外貌係點架?係唔係都有老人痴呆?
希望妳爸爸平安冇事,中秋一家團圓!!

聽果度既姑娘講, 爸爸另外既院友, 無老人痴呆, 不過有憂鬱症, 記憶係無問題, 醒過我爸爸, 個院友係香港無親人, 但有個前度大陸老婆既媽媽住香港仔果邊, 不過係唔理佢果隻, 至於佢前妻同個女係外國, 佢個女(老人院無佢電話)早幾日飛返來, 有探過佢, 比左200元佢, 所以佢身上有錢既...

所以我地有想過果院友會去既地方, 大陸(佢地無証件既, 身分證係老人院)同香港果邊.....不過好難找.....

侯爵府

我唔識把張相上來, 不過把左係個Blog度...
http://fafa-world.spaces.live.co ... 02D8C2CB2!778.entry

侯爵府

twingirls ,
唔該你呀~~~

侯爵府

原文章由 bebemanyan 於 08-9-14 01:04 發表

您好,我都是住屯門區的,我會幫你留意下,請問你有無去過屯門市公園找過,因好多老人家都鍾意去嗰度唱歌,散步,希望早日找到你爸爸! ...

屯門市公園無去過睇, 不過佢唔見果晚, 個院長都有揸車由紫田村出發,去逗下甘, 無下車, 不過我地覺得幾會幾微, 因為果度行過去都幾遠下.....
不過都好多謝你既提議

侯爵府

原文章由 dian 於 08-9-14 01:13 發表
cylchris717 :

唔好意思, 未徵求你同意之前, 幫你開了個新的尋人Topic, 係希望多d人知道發生乜野事, 會幫到手啦!

祝願你今個中秋節可以真正的團圓.

Dian,

唔好甘講啦, 多謝你都多唔切呀....
非常之感激你....

侯爵府

原文章由 bb123321 於 08-9-14 01:17 發表
樓主

希望你快d搵返爸爸可以一齊過中秋!

同埋你有冇响屯門媽謝會道出 post ar?

唔好太擔心, 早d 抖至有精神揾ga!

快d

都睡唔著, 我一合埋眼, 個腦係甘想, 佢會去邊呢? 成個腦都係想佢既野, 不過我睡唔著, 都會試下閉目養神先, 多謝你喔~~

侯爵府

多謝甘多位媽媽, 好感激你地呀....
剛剛呀哥打電話來, 已找到佢啦~~~

首頁

尾頁

跳至