跳至

首頁

尾頁

男爵府

hi hi

男爵府

hi hallonatalie,

其實磅數未回復哂架,
但基本上都可以著返以前d衫褲﹗

原文章由 hallonatalie 於 08-7-11 23:00 發表
Parco ma,

近來好嗎 ?
聽講妳已經回復未生hebe前嘅身型, 真羨慕死人嚕 !

男爵府

hi hallonatalie,

其實磅數未回復哂架,
但基本上都可以著返以前d衫褲﹗

原文章由 hallonatalie 於 08-7-11 23:00 發表
Parco ma,

近來好嗎 ?
聽講妳已經回復未生hebe前嘅身型, 真羨慕死人嚕 !

男爵府

hallonatalie,

我轉左"只限朋友&家人"
妳比個username我, 我add左妳就可以睇到﹗

原文章由 hallonatalie 於 08-7-12 10:29 發表
Parco ma,

已經好好喇, 3 個月就著得番以前 d 衫褲 !
係呢, 妳個 blog 係咪 locked 咗 ? 最 updated 嘅無得睇嘅 ?

男爵府

曦豬媽,
我add左妳啦﹗

原文章由 Rain~* 於 08-7-12 11:05 發表
parco媽
我個username係dun&rain
add埋我la

男爵府

natalie,

原來呢個係妳, arm arm add左妳啦﹗
其實妳都幾fit呀﹗

原文章由 hallonatalie 於 08-7-12 11:03 發表
Parco ma,

呵 ... 原來係噤 !
好吖, 我 username 係 paknatalie, thanks !

男爵府

好佩服朗b媽同潼潼媽,
點解揍住個b會有時間整咁多野食呢?
我而家有姐姐幫手都仍然覺得好唔得閒,
cake...大半年冇整過啦,
好懷念自己整嘅blueberry cheese cake!

原文章由 HoneySu 於 08-7-12 11:19 發表
我呢排就整CHIFFON多, 貪佢夠天然, 又無牛油, 又無發粉, 乜野化學野都無. 朗B呢排成日都食黎做早餐.
仲有相睇~~

http://www.babyhome.com.tw/calendar/0,o1de,mid1156593,cid125558613.htm

...

男爵府

natalie,

雙下巴...妳有咩?
我18-9歲都曾經得95磅(超瘦), 結婚嗰陣都係100磅咋,
不過而家又唔想瘦成咁, 如果減到105都好好啦﹗
但我又唔節食又唔做運動, 我唸都幾難﹗

原文章由 hallonatalie 於 08-7-12 12:10 發表
Parco ma,

妳咪講笑喇 ! mouth:妳見唔到我個 "雙下巴" 咩, 仲有個大肚腩 ....
"fit" 字真係離我仲好遠吓 ! 睇怕都無乜機會減到讀書時 97lbs 的磅數呀, 自從讀 u 時突然肥到好得人驚, 甲狀腺過高醫咗好幾 ...

男爵府

朗b ma,

我都想比parco學架, 但佢成日整巢d card呀﹗

原文章由 HoneySu 於 08-7-12 13:19 發表
佢以前都唔肯睇架, 係呢兩個星期開始睇咋, 一日加D一日加D, 佢依家都認到二十幾三十個英文生字啦.你都做D字咭比佢玩下呀. 不過呢D係短暫記憶,要成日同佢溫先得. 
...

男爵府

朗b ma,

我arm arm再試左比d card parco睇,
佢認到10個左右,
apple , orange, banana, grape, car, cake,
zebra, dog, cat, pig, tiger...
不過玩一陣又唔肯玩, 冇咩耐性﹗

原文章由 BabyHilary 於 08-7-12 15:30 發表
朗b ma,

我都想比parco學架, 但佢成日整巢d card呀﹗

男爵府

恭喜nic nic ma! 好開心又有bb出世啦﹗

男爵府

cash ma,

其實我都唸緊我呢d叫2年抱2 or 3年抱2呢?
coz 我2個b只係相差1.5yr,
不過一個06年, 1個08年囉﹗

點解會有$10/打咁平架?
我之前用fotomax入會coupon,
$15/15張超平, 可惜parco扭計影得唔好,
後來我享樓下再影, $35/打囉﹗

原文章由 chickenwing2006 於 08-7-23 12:27 發表
ELMO MA,

唔係 wor ... nic ma 呢 d 係未可以叫
2 年抱兩呀 ??

ELMO 張證件相甘正經既 ? 今晚我都去影呀 ,
nic ma 個屋苑 $ 10 / 打 .... 超平呀 !
你準備幾多報 k 1 呀 ?

係未要影 2 打 ...

男爵府

nic ma好叻呀, 38週幾生有7.5lb,
我又係38週幾生得5磅13咋﹗
不過出世係un b嘅hebe3個月大14磅,
竟然比醫生話佢overweight要減磅喎, 我暈啦﹗
mouth:
原文章由 shadowso 於 08-7-23 12:39 發表
恭喜晒呀 nic ma 7.5 lb 好勁呀.

cash ma, 我都想去探 nic ma 架, 不過我有少少感冒, 都係唔適宜去. 你幫我問下 nic ma, 我有2盒"紗布毛巾", 即係要嚟抹咀仔, 舌仔嗰d 哩, 全新未用過架, 如 ...

男爵府

可能係mama體格同吸收問題啦,
有人生幾個b都好重磅,
有d就生幾個都好un,
其實我陀2個b都食到野架,
唔知點解佢地2個出世都輕磅,
好彩出左世之後靠佢地自己追返啫﹗

原文章由 hallonatalie 於 08-7-23 12:57 發表
Parco ma,

我兩個 b 出世時有 8 磅有多, 次次返健康院時, 磅豬要磅 2 次, 兼要度埋高添呀 !

男爵府

cash ma,

如果due date即係40週﹗
好期待睇nicole張相呀,
係呀, 妳今晚幫我恭喜nic ma﹗

原文章由 chickenwing2006 於 08-7-23 13:50 發表
昕 ma,

佢覺得似 nic nic 同 hb wor , 都係單眼皮甘架 !

不過成日 sleep , 唔多食 milk .... 我怕 6:00 我去
到佢都係 sleep 緊咋

男爵府

cash ma,

我真係驚左成個月架, 有唸過唔入診症室,
不過我係佢mama, 點可以唔陪佢喎?
醫生仲叫我睇喎, 嘩﹗我怕暈左佢要救埋我添呀﹗
而家hebe冇事我就放下心頭大石﹗

原文章由 chickenwing2006 於 08-7-23 14:44 發表
parco ma,

好呀 ...你地既祝福我寫左係 notebook 仔 , 今
晚話佢知下 !

係呀, 我見 hebe 個新 blog 7/21 好叻女呀佢,
我睇個時都有小小想喊 .... 個名太得人驚啦

...

男爵府

唔改時間就最好, 其實5:30pm-7:30m都算好,
我生hebe嗰陣pwh係5-7pm呀,
都傻架, 而家好多人6pm後先放工, 黎到都夠鐘啦﹗

原文章由 chickenwing2006 於 08-7-23 15:05 發表
文 ma,

唔係 wor ... nic ma arm arm 打電話比我都係話
5 - 8 呀 !!

** 最新消息 .... 佢估自己明天下午出院啦 ,
好快可以番屋企 lur !!

...

男爵府

cash ma,

doctor喺shatin架, 係兒科專科,
佢好high profile架, 成日上電視同雜誌,
不過醫術真係幾得, 上次parco急性支氣管炎,
心跳快到19x/mins, 好彩醫生即刻安排佢入院,
3日2夜就醫返好, so far 呢10個月佢氣管都冇問題﹗
touchwood x 1000000000000000...

上個月帶hebe食輪狀疫苗,
係我自己問醫生架, 因為真係好明顯嘛,
醫生一睇就話唔洗再觀察, 越細個做越好﹗
parco細個我都問過佢要唔要做,
但佢話可以觀察下先, 大d睇下佢講野有冇問題先決定﹗

原文章由 chickenwing2006 於 08-7-23 15:27 發表
parco ma,

可能之前無接觸啦 , 個名真係幾嚇人 !

不過我有個同樹無整 , 而家真係好勁 .... 呢 d 真係
要細時恨心 d 為佢好 , 唔係大左仲唔捨得架 !

係呢 , 個 doctor 甘勁又會甘早知既 ?? 真係好有
...

男爵府

以前通常都用警察叔叔黎嚇小朋友,
要佢地乖乖地, 而家可以用"柏翹媽"代替﹗

原文章由 basicjanny 於 08-7-23 15:59 發表
我諗佢唔肯行開, 驚柏翹媽鬧鬧呀.
返到屋企, 佢掛住玩, 唔肯乖乖地食奶, 我話: 柏翹媽鬧鬧架. 佢即刻訓好食奶奶. 笑c我.

男爵府

cash ma呢幾個point我都好同意呀﹗

原文章由 chickenwing2006 於 08-7-23 16:10 發表
文 ma,

你呢個 point 都有人係影相開 topic 問 , 不過我又唔
同你甘想 lor !!

1. 手機我 prefer 買部最平既 , 打到出入 ok 啦 !
new model 又要影得好既 , 一定要 $ 3000 以上 !

2. dc 仔出黎一定比 phone 好 ...

首頁

尾頁

跳至