跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

Re: 好姊妹密密斟(Part 8)

benben, anna
多謝你地既包容. 實情真係無溫書. 記性一向都無乜. 依家直頭左耳入右耳出. 個腦好似"箕基"咁乜都載唔到... :-( :-(

大宅

報到

大宅

早呀

我都想請2-4/4 可以連放10日, 但老闆未覆比唔比我放... :-( :-( 仲想去旅行添.

大宅

vicky, 我都係去台灣已經book晒野. 只差老闆一批我就confirm架啦. 你邊幾日去. 可能係台灣可以見個面.
Honey 寫道:
Good Morning!!!

咁快又Part 8喇!

7, Peony,
我復活節都帶阿mo去台灣玩呀! 仲要join團! 本想就去澳門, 不過1日都好貴, 襯阿mo 2歲前平好多老公又放到假, 找到至平都係去台灣喇!

Peony,
復活節好多團&機位都爆哂, 不如你都好似7咁去短trip啦!
一係就閒日去, 價錢差好多!

大宅

esther, macau真係開多左好多新野. 去啦去啦. 不過你記得帶.....
eeetse 寫道:
honey,
easter 我多數會去macau 呀,
我會請埋婆婆, 大少姨婆一齊去, hahaha~
不過真係幾甘

大宅

esther, 我推介rocks hotel位於漁人碼頭, 歐陸式. 好似歐洲既motel咁四面係海. 正正hotel則有間非洲餐廳係buffet形式. 仲有bbq (有人燒埋) 中段有非洲音樂會. 好特式架. 2次perry都可以坐3-4小時無落過地. 另一推介係英皇hotel, 門口有英軍添. 都係新開, 房夠大同埋比起其他新hotel平一半.
Honey 寫道:
esther,

想問吓你今次book咩酒店? 澳門而家有好多酒店, 我都唔知邊間ok(except westin, hyatt, mandarin, 永利呢啲), 我媽咪話維景ok, 你有冇住過? ?-(

大宅

vicky, aiya我地唔夾時間. 我4月3日飛, 6号夜機返. :cry: [quote]
Honey 寫道:
Peony,

Good 呀! 我4月6日10點機, 4月9日夜晚返, 嗰日應該全日自由活動架! 如你去, 你邊日去?

[

大宅

benben, vicky
今次係台北自由行. 主要食同買書. 今行主打去新開既誠品 - 兒童層. 全層都係賣兒童書籍. 同埋想有關兒童成長既書. 我地預左係誠品hea 一日.

大宅

benben
就係想perry2歲前出發. 可以用infant價. 所以我地要早小小飛. 因為perry 4月8 日2歲啦. 今次台北佢只係比$612包tax. 上次佢去singapore都係6-700蚊好抵架.

vicky,
我同老公都用free ticket黎架. 只係比hotel 錢. 所以, 會住得好小小. 加上此行係同perry預祝2歲生日. so行程會以書店/公園為主.

bcbc, 你老爺奶奶真恩愛

大宅

esther, 你不如睇下英皇比較化算. 我email左你有關英皇既info. vicky講得岩. macau同disney都要book啦. 度度都好full

大宅

vicky 我好識去唔識講又唔記街名. 你比小小時間我. 上網搵番d info比你[quote]
Honey 寫道:
peony,

你早少少過tim! 不過應該冇咁貴, 都好呀! 邊間誠品有兒童層呀? 等我last day果日去吓都好!

大宅

vicky
thank you你關心. 我會架啦. ai 我地2次出門時間都差不多真係橋
Honey 寫道:
peony,

係喎, Perry4月8日2歲生日 , 祝你哋一家人玩得開心, 你久唔久都要坐低休息吓呀!

大宅

mui, 係呀infant ticket真係差好遠. 本來我地係plan左perry 2歲生日去美國disneyland (仲係infant價嘛) . 點知我有左. 唔想坐長途機所以改行程.
muimuichu 寫道:
benben,

咪............咁...............衰...............喇~一家人去玩先開心

原本我想6月尾7月頭去日本(大減價)掃平貨,同埋慶祝埋我同熙熙生日,但又唔想比咁貴既團費,so都係襯佢仲係比infant ticket 時去一次,咁樣好似抵d,反正,去日本大把機會
[quote]
benben 寫道:
mui & honey
before age 2 去又真係好抵

甘我 7 月. . . .唉. . . . 真係. . . .唉!!

又要就程程 7 月放 summer, 但一到了 7 月, 細佬又過了 age 2. . . .好唔抵. . . 又會. . .made me think : 唔. . . 帶 . . . .martin. . . .去. . .. (好衰!!) . . ..summer, 我想去 沙巴, 我見 bk d mami 都話好好!!
[/quote]

大宅

esther 今日蘋果e2-3版介紹macau, 半頁介紹rocks hotel.

大宅

mui, 我一直都好想去. 亦因為老公話唔安全一拖再拖囉[quote]
peony.

美國

大宅

esther
幫你問左我係信德book開果間
英皇 $1330 (5/4 出發)
$1730 (6-7/4 出發)

rocks $1220 (5/4 出發)
$1770 (6-8/4出發)

within你budget喎

大宅

email你
eeetse 寫道:
peony,
乜5/4 出發平咁多呀?
good wor,
你比你果間既 tel 我好ma?
tks ar

大宅

poor benben family
祝你地一家早日康復[quote]
benben 寫道:
lei 個 week, my family 輪住 sick.
Sunday - hubby (got cold)
Monday 程程 (fever)
Wed martin (running nose, fever)
Thur maid (running nose, fever)

Last nite, martin 半夜4am仲要流 nose blood. .

nearly day day visit our family Dr.!!
佢真係多得我地一家唔少!!

大宅

mui,
佢只係做macau

vicky, rocks靚好多但我未入過房. 英皇住過房好大. (check pm about tel)

anna, 我都舉腳agree去gc 尤其summer. 我都會再去.

大宅

aiya 唔知乜機上唔到bk.....

安娜同學, good idea. 舉腳贊成添.
我又報名

幾個b一齊swimming 我諗會好開心
[quote]
eeetse 寫道:
無問題呀,
你係咪話去gc 呀?
summer 一齊去啦一於
仲有邊個呀, 一 齊去啦

[quote]
annaanna 寫道:
大肚同學,