樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

樓主你的經驗我都有過..我2年內賣過3次樓, 每次都唔捨得,賣第一層樓時有人來睇已經心up,不過因有bb而屋太細都係要賣
最近一次是娘家的一層, 賣之前好憎間屋, 因樓零大部lift成日壞, 成日無toilet water/drinking water ,又要夾錢maintainece
點知賣左比一家好衰既人, 之前有幾個真係好鐘意我地間屋既因佢不到價都無賣, 賣時一肚氣, 而且走時又係好唔捨得, 我個女仲唔捨得, 因佢 出世便住果度, 跟我阿媽多過我
之後我帶個女去舊居,見到樓下d管理員已經眼濕濕, 知道個家衰人買左我間屋之後無住仲唔開心, 最後我帶我個女去舊居門口say個goodbye,我個女便無再說要返去了!!!

原帖由 kingawa 於 09-4-22 18:02 發表
我爸爸去年賣樓時(我和妹妹兒時居所)
曾說:"賣兒莫摸頭",現在終於體會到
不過有大家的鼓勵,巳好多了

大宅

睇到o甘多留言, 相信大部份都是女士吧? 想不到我們賣樓會有o甘多感情恩素....我以為是我自己太過感情用事 tim
以前細個成日搬, 但對搬屋無感覺, 因每次搬都會環境好些少, 每次都想脫離以前的環境, 但人大了, 才發覺有些野, 舊唔會要掉, 回憶是好緊要的, 因此我現在都好珍惜自己間屋, 可惜依然係好細...

首頁

尾頁

跳至