想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都係上星期7week 小x左今日返醫院睇報告,入面已經清得好乾淨,醫生話月經一次可以再試,但我自己記想休息下先....過二個月再試,而家成日都好攰,本身如果無事我bb都係6月b

男爵府

apelok 發表於 15-11-13 23:29
我原本都係出年六月b, 預產期差同我生日同一日, 點知上個月尾就小x 左, 呢個星期覆診完醫生話已經排清, ...

同意,我呢排真係勁攰,成日想訓,過2個月再算訓教緊要

男爵府

點解我地全部本身6月都係咁架....
其實唔好似為自己後生就乜都唔理,我以前都係咁諗,我之前都諗住唔生,怕死,之後又改變主意想試下做媽媽,點知我25歲時有左第一胎,去醫院照Oscar 點知頭皮厚,最後t18有事,到21w要做人工流產,過程都好辛苦,我發冷又發高燒又嘔,但我最終捱過...醫生話我係高危,每次我有bb都要抽x毛,之後4個月之後我有左而家個仔,我當時去到醫院又係照Oscar,頸皮又厚...不過無上次咁厚..但要即日抽x毛...最終報告無事平安出世,到而家就黎4歲,到左今個月月頭又7week小x左...可能我每次再要bb都咁麻煩....但我都會繼續努力再試...下次會平安出世...大家都要加油吖....唔好放棄,小天使走左下次會健康返黎搵我地架!最緊要養好身體!

男爵府

Dot0716 發表於 15-11-14 11:51
我身邊都識唔少6月mama有咁的遭遇,只可以講早期流失機率好高

不過我都仲好樂觀,雖然第1次不幸,但 ...

下次一定無事o既!今次都係自己衰,又要湊仔,有時又某低手洗校服,跟住有一日大執屋搞到見紅!下次我肯定乜都唔做!搞到陀得唔好

男爵府

Dot0716 發表於 15-11-14 12:45
唔好怪自己,其實胚胎唔正常健康,早期流失好正常汰弱留強嘅情況

咁又係.....

男爵府

adachung123 發表於 15-11-14 23:12
嘩 我個經歷同你一樣啊 不過我第一胎T18係28歲 12w就人工流產左 因為照埋4D都睇到其中一隻係無左前臂 29歲 ...

12w引產可能無咁辛苦,我個時個女就係心漏病,個心穿左好大個燶,見佢最後一面個時真係好灰....希望過多2個月再試唔好再有事la...

首頁

尾頁

跳至