嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

系啊。我以前都聽過。某些不誠實的中醫因為要快見效就落左些西藥成份。如果系咁我不如直接睇西醫仲好﹖搞到我都唔敢再帶個仔去睇中醫。所以咪帶個仔做bioresonance therapy。覺得安全0的。

洋房

原帖由 Esther.K 於 11-3-6 14:32 發表

其實真係唔知中藥之外加咗乜野落去,呢樣幾令人擔心..
另外bioresonce therapy原理係乜我唔知,但係好懷疑一部機可以驗到人體有水銀同重金屬,太奇怪

我初時都有你呢種想法但後來想深一層。難道中醫﹐西醫沒有理論﹖唔睇中﹐唔睇西﹐難道由他成日痕﹐成日挖到流血﹖好辛苦﹗我寧願受苦的是自己都唔要他這樣﹗做阿媽的難道只能流淚﹖我不幫他誰幫他﹖只要不傷害小朋友﹐效果好就得了。

洋房

之前catmom都有講過不是一部機一驗就驗得出。要逐樣測。如果唔系我個仔第一次都無須坐個幾鐘啦。就似你所講﹐好多另類療法是很難解釋的。我個仔的確皮膚靚左好多。
你地未去就唔知。其實內地有好多間醫院用緊。治療師給我睇左些報導。不是你們想象中的莫明議器。醫學的東西我們又知道幾多﹖又唔洗打針吃藥。如果可以幫到小朋友﹐試下起碼對得住他啊。

不過你有沒有睇信報﹖早幾個月都有個醫生講生物共振療法。他都認為這是對濕疹很有效的治療。最衰我唔記得份野擺左邊度。又忙到死。如果唔系就可以同大家分享下。等我搵下先。

首頁

尾頁

跳至