親子旅遊

跳至

首頁
12345...27

尾頁

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

報到

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 jcy 於 09-12-10 12:27 發表
有無人試過自己訂蟹返歸食...

smypig...呢度d翡翠螺...$2x/4-6隻...巧抵wor

eg>>呢度

典解禾睇唔到 price

珍珠宮

原帖由 GaryF 於 09-12-10 13:32 發表
jacqueline_law,

想問snowball我玩完想save起係咪要錢架? 點解佢有句"Buy a download"既? 另一句又有一句"Download now"又駛唔駛錢? email又要開a/c?

I want to know............

珍珠宮

原帖由 jcy 於 09-12-10 15:40 發表
各位食家...蟹腳計...松葉蟹...皇帝蟹...定毛蟹好食d

毛蟹 - 1st choice
松葉蟹 - 2nd choice
皇帝蟹 - 由頭至腳都

珍珠宮

原帖由 lestat 於 09-12-10 15:12 發表
想問下有冇人識整壽司飯? 之前試過整但唔好食

日本米 & 水比例係 1:1

壽司醋:壽司醋 + 砂糖 + 鹽【要自己試味】

飯熟放盆內,加壽司醋,用木
「斜切」快手攪,直至飯粒分離。

珍珠宮

原帖由 jcy 於 09-12-10 16:00 發表
我訂左皇帝蟹添...有咩咁mouth: 又話好甜ge...

咁人一世...物一世...唔試過又點知呢...佢又唔係唔好食得咁緊要...個人認為佢啲肉質"鞋"啲 lor~...皇帝蟹大多數人係食膏 ka ma...妳又唔要個 body...不過有得 choice...梗係嗰 2 樣 la...

珍珠宮

原帖由 lestat 於 09-12-10 16:09 發表
乜要+鹽咩 , 我唔覺食壽司有咸味喎, thanks

鹽同糖嘅作用有時係"吊"起個味...如果整壽司...唔好落太多...dd得 ka la...所以要妳自己試味 lor

珍珠宮

原帖由 HappyEE 於 09-12-10 16:06 發表

BOOK多間房唔知點訓, 我比EXTRA BED CHARGE好D, 因為我同細妹及妹夫一齊去, 如果一間房加一個小朋友, 唔知係唔係都要加EXTRA BED CHARGE? 其實係點價? 因為係復活節公眾假期個幾日去, 驚旺季BOOK唔到房, 所以問定先 ...

穩陣啲2-3個月前訂就得
妳可以入我 bolg 度 look look...我哋呢度啲靓媽大多數住呢 2 間 hotel

珍珠宮

原帖由 lestat 於 09-12-10 16:21 發表
你個女早餐係咪都free

free 盡

珍珠宮

原帖由 jcy 於 09-12-10 16:46 發表
smypig

睇睇呢間...我覺得arm你...我訂過幾次...ok ga...尤其係廣島蠔

sun wah

即訂

珍珠宮

原帖由 jcy 於 09-12-10 16:46 發表
smypig

睇睇呢間...我覺得arm你...我訂過幾次...ok ga...尤其係廣島蠔

sun wah

可唔可以特別要求 8:00pm 收貨

珍珠宮

原帖由 jacqueline_law 於 09-12-11 09:50 發表

晏小小 order ... 除左蠔有冇野推介 ?
暫時睇中 蠔 + 帶子 + v 型蟹 lau ... ^^

稻庭烏冬

珍珠宮

原帖由 jacqueline_law 於 09-12-11 10:22 發表

出街我都 like 依稻庭烏冬 ... 不過係冷的 ... 要汁 ... 咁如果我買冷食果隻 ... 唔知有冇汁跟的呢 ? 同埋 ... 唔識整 ... ... 係咪要用水煮開佢再雪返凍 ... ...

妳唔係 sabu 咩
有無汁跟就唔清楚...不過佢有寫點處理...
平時我買嗰啲蕎麥麵(乾嗰隻)...就跟包裝指示"6"嘅時間...than 浸冰水至涼...than 上碟...碟上面放個竹簍物體隔水...如果放雪櫃會抽乾啲水...就唔好食 ka la

珍珠宮

原帖由 jacqueline_law 於 09-12-11 10:34 發表
定係放湯果隻打邊爐都好食呢 ?

如果打邊爐或熱食多就"貢"係買無寫"冷"嗰隻

珍珠宮

原帖由 jcy 於 09-12-11 11:30 發表
$98/隻呀...約450g...已經熟ga喇...開左幾件拎去燙下湯咪食得囉

唔係解凍後即食 ka 咩

珍珠宮

原帖由 jacqueline_law 於 09-12-11 11:56 發表

e ... 以為係 100g 的價 tim ....
咁一隻幾大到 ? 我聽日 12 人打 ...

me too~ 人數一樣...不過喺長洲...

珍珠宮

原帖由 lestat 於 09-12-11 12:16 發表
松葉蟹可以放幾耐

冷凍 around 一個月
冷藏未開封 around 三天
冷藏已開封 - 即食唔該

珍珠宮

原帖由 lestat 於 09-12-11 12:15 發表
蕎麥麵再配埋松葉蟹超正

基本上松葉蟹配乜叉都正

珍珠宮

原帖由 jacqueline_law 於 09-12-11 12:57 發表

y 呀 ... 唔舒服 ?

佢係食得好嘢多...咪要清清佢 lor

珍珠宮

原帖由 jcy 於 09-12-11 13:02 發表
應該話淨食仲好啦...

我係尋日講另一間訂左1隻亞拉c +蟹腳...係1隻腳...已經1lbs...問佢有幾大隻...佢話由我個膊頭去到手掌咁大

"攬"起一條友"揸"住成隻腳食...超爽~
囡 ar~ 老公 ar~ 叫佢過嚟咬啖算

首頁
12345...27

尾頁

跳至