自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主

我上年分別去日、韓、泰碌過銀聯咭,咁啱張單返到嚟嘅滙率都好過唱現金,又唔駛手續費,真係好用,旅行必備銀聯

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

檸檬茶葉 發表於 17-6-12 16:01
請問係咪所有銀行銀聯卡都可以?

我唔肯定係咪間間都唔駛海外手續費
如果你申請,最好資詢番所屬銀行好d

珍珠宮

touchmagic 發表於 17-6-12 16:11
其實係咪慳到好多....多到值得特登申請一張???

我又唔係簽十萬九千七,慳唔慳得幾多,只係有張免海外手續費嘅信用卡傍身,唔駛就住買,買嘢都買得開心d 啫

不過話時話,上年我暑假去大阪Big camera ,真係咁啱有優惠,用銀聯簽賬額外有5% discount 喎

珍珠宮

jackyclo 發表於 17-6-12 16:14
但我張匯豐和建行銀聯唔係?
借問你張係邊間發?
利申,每兩個月都會去

我用建行,無海外手續費

珍珠宮

fafamama123 發表於 17-6-12 18:32
我低能問一句,我張恆生銀行 Prestige Banking 提款咭(唔係信用咭)都有銀聯 logo, 即係都得?
...

提款咭唔同信用咭喎
你張提款咭有銀聯logo , 代表可以喺有銀聯logo 嘅提款機噤錢,但都會收手續費架

珍珠宮

fafamama123 發表於 17-6-12 20:05
咁會否可以當 EPS 咁用即時過數買嘢有折?

唔得

首頁

尾頁

跳至