自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

rebeccalin 發表於 19-6-27 13:40
復活節的時候去左一轉東北,其中一個地方係案發的地方。當時嗰邊的朋友仲同我講話自從嚴打之後東北治安好好 ...

好恐怖!

子爵府

calvin1230hk 發表於 19-6-28 08:39
我都唔支持架!
只係邊班人搞個雙非問題出嚟,南亞假難民,新移民1年攞綜援,否決150個審批權,非法佔中, ...

問題是㨂左建制, 這兩年佢地完全冇係這些関於民生嘅方面去改善! 佢地夠票又冇人做, 吾通吾係自己事就吾去做嗎?

最嬲是蔣小姐仲要話引入國內医護!!

剛剛才問過大陸人關於國內医護質素, 佢地話去到市级的大医院是可以接受但大包红包是必然的. 有大病绝對不會去就近医院因為唔叻嘅先會留在地方医院!

子爵府

calvin1230hk 發表於 19-6-28 11:24
我只係睇事實,理得你咩制派。
滿口民主個班搞咁多問題,點解佢地唔去處理?
醫護果個問題,唔夠人用就咩 ...

就是看事實, 看不到在夠票的建制派在這兩年做過什麼關於民生的議題!

我贊同叧一個jm 所說現在的議員(無論建制或泛民)係冇一個真心為香港人好!

提出免試引入医生, 絶對不可接受! 以住考試结論是大陸來的医生合格率最低.

以公共医療體系照顧咁多病人来説, 香港医療失誤不算多. 當然你可以話一宗都吾應該有!

香港讀医的都是尖子, 讀6 年大學加多年實習, 我相信他們的專業!绝對吾明你要求他們考什麼試, 佢地係大學裏已經不斷要考試, 吾合資格者早就被out!

子爵府

JO_100 發表於 19-6-28 13:27
就是看事實, 看不到在夠票的建制派在這兩年做過什麼關於民生的議題!

我贊同叧一個jm 所說現在的議員(無 ...

係冇一個議員真心為港人

子爵府

calvin1230hk 發表於 19-6-28 13:35
雙非,南亞裔假難民,新移民1年攞綜援,否決150個審批權,搞司法覆核阻礙港珠澳大橋,幫菲傭爭取居港權, ...

我下個post 寫左無一個为香港好

首頁

尾頁

跳至