媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 03年5月媽咪會 (Part 2)

聽日gathering既媽媽:
我從未試過呢d聚會架 我想問下我地點相認呀??
係咪final決定自己吃野先??

shirley
[url=[img][/url]

男爵府

今日公司好忙, 入左password後就吾可以睇留言. 宜家終於可以睇番哂. d相好cuite呀 :-P :-P Debbie你個女同阿kelly個女拖哂手, 好似好friend咁.

Mannok媽, 好多謝你借間屋出黎比我地玩, 仲有好想講一句, 你好NICE呀!! 我冇乜朋友生過bb, 所以識到你地好haapy.

仲有阿Littlesleep, 如果你吾講, 我真係吾覺你生過bb, 你已經好fit架啦, 可以好似你一半我都願. (希望遲d 真係可以)

美女jess, 係咪有keep fit menu呀 比份我丫, 可吾可以呀?? 仲有多謝你包開奶茶, 我阿仔今日飲左啦, 佢成支飲哂啊, 仲好似吾夠喉tim. anyway, thank so much!!

shirley :-P

男爵府

hi,
已家打風大家係屋企做乜呀 ?? bb有冇驚呀??

River,
你都好似有帶DC個喎, 有冇得pm D相比我地呀!! 仲有如果你入貨, 可吾可以預埋我呀! 我都想買平野呀 :-P

shirley

男爵府

我阿駿駿 d ngng 有時係鮮黃, 有時係介辣黃. 做乜呀, 你jasper d ngng有吾同嗎?

Shirley

男爵府

LittleSleep,

多謝贊賞呀!! 我幫你話比駿駿知丫!

shirley

男爵府

[/quote]

唔該晒你,我而家都諗緊好唔好帶佢去睇醫生好,但有d人又話有某d bb會係咁,因佢0地眼訓但又唔識好似我0地咁合埋眼,所以會用喊去令自己易訓d喎.我都唔知點做好呀,如果你0地bb晚晚都係咁,你0地會點呀?[/quote]

如果我bb係咁, 我會"炳獲"佢, (講笑). 我想你要開始改變下佢既生活方式, 因為佢係一張白紙, 一切既野,都係由你決定 你試下係佢臨目訓前四個鐘同佢玩多d, 等佢累d. 我就習慣夜晚sleeping時用塊毛巾蓋住佢張床, 佢一見到我做呢個動作, 就知道要目訓長D時間, 我亦都吾需要"藹"佢目訓, 可以自動入睡. 你試下比d signal佢啦!!
祝寶寶好好入睡 :-P :-P

shirley

男爵府

馬鞍山對我來講, 實在太遠啦!! 真係隔左幾重"山", 我屋企得, 不過對你地來講仲遠, 係屯門. 可吾可以搵d中間d既地方呀!!

Debby,
你吾得呀, 我個仔好掛住你個囡呢 咁唯有下次啦!

shirley

男爵府

All mama,

祝你地有個開心既gathering. 記得pm d 相比我睇呀!!

:-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P

見到PUYU都去, 真係好想見下佢個女呀, 因為真係好beauty呀!

shirley

男爵府

rainstarwater,

thank啦! 天朗既光頭look都好型呀, 我都想幫阿仔剪頭髮, 因為佢已家d頭毛甩剩無幾啦.

shirley :-P :-P

男爵府

吾知駿駿係吾係最細呢??

bb生日表
潼潼 ------------7/5
ANKI------------19/5
stephenie-----------13/5
天朗-------------23/5
駿駿-------------27/5

男爵府

BoboB,

如果你要番工, 邊個幫你揍bb呀?? 如果你係有relative experience既咁就吾洗擔心, 已家個市真係好似好d. 我老公都同我講做到年尾冇得做, 一係就要北上. 不過我都吾擔心得咁多, 船到橋頭就真係自然直ka la. 加油呀!!

shirley

男爵府

各位mama,

中秋節快樂!!!!!! 記得同小b賞月 & 玩燈籠呀!!!

kwan,
我都想睇下"蠟筆小新"呀, 你好衰呀成日話個女醜樣, 人地話女仔細細個吾需要好靚, 大個女就自然好靚架啦.
pm個password比我啦.

shirley

男爵府

All 913gathering既媽咪, 個日係吾係好好玩呢! 最衰我黎吾到啦, 真係太可惜 :-( :-(
見到你地d相, 好攪鬼啊! 成朵太陽花咁

shirley

男爵府

Kwan, emmypun,

好"鄧"你地開心bb識反身, 我都好期待我阿仔識轉身呢 :-P 我試過將佢反轉, 但佢只係頭"咢咢", 四腳爬爬, 跟住塊面紅哂, 跟住叫救命. 比佢激死 :-x :-x

仍BF既媽媽:

我要向你地致敬 做你地小b真係好幸福呀!! 加油

shirley

男爵府

Emmy, Littlesleep,

你吾係餵人奶既咩?? 點解會來m既?? 我剛剛來第二次, 時間就吾係好亂, 不過d流量就多到阿媽都吾認得, 我差d血"奔", 希望快d變番正常啦 :-P :-P

shirley

男爵府

JoeyJoey,

千期吾好怪自己, you know我地係新手媽媽, 有好多野都係憑經驗累積番來, 今次做得吾好, 下次米做好d囉. BB會配合我地架啦. 我地一齊努力做個靚靚好媽媽

shirley

男爵府

rainstarwater, PUYu,

你地都有養狗仔架?? 我都係呀, 我有隻西施, 9歲啦!
自從bb出世後, 佢就非常呷醋, 可能佢怕地位不補. 成日不停吠&要求零食, 有時真係幾煩. 但係佢係我大仔, 我絕對吾會捨棄佢. 你地呢, 點樣相處??

shirley
:-P

男爵府

嘩, 幾日冇上黎就有好多posting. 你地真係堅呀!

rainstarwater,
聽到你朋友呢個消息, 真係鄧佢難過. 不過學你話齋, 以佢已家呢個情況, 未常會係見好事. 生小朋友都係講緣份, 可能小生命怕媽媽辛苦, 吾想加添佢既負擔. anyway, 佢呢個時候佢好需要有人陪. 花膠雞, 豬展, 係補而不躁的. 如果佢之前補得吾好, 可以吃鹿茸. 幾好架!!

仲有我想問你, 你有冇甩頭髮呀?? 可以吃咩野調理??

shirley

男爵府

出生日期 ----------------- 重量---------------醫院
1. Edison (BoBoB) ------------30/4
2. Mattew(paula)---2/5---2.73kg---Sanitorium Hospital
3. 瀚瀚(michellemama)--------5/5
4. 芷瑜(smallporkchop)--------5/5
5. 蓓誼(PuYu)------------------6/5-------2.42kg----養和
6. 詠童(詠童媽媽)---------------6/5---3.28kg---廣華
7. 潼潼 (Mrs Tang) ------------7/5----3.24kg----QE
8. 熙熙(羊媽咪)---------------8/5
9. noknok(mannokma)-------10/5
10. 楹楹(MANDYFONG)--------10/5----2.65kg(19/9--6.38kg)---廣華
11. 小頌瑜(joeyjoey)----------11/5 3.81kg kwong wah
12. Stephenie (KudoMama) ---13/5--出世3.67kg--9月3日8kg--威爾斯
13. 琳琳 (Littlesheep)----------14/5
14. 廷欣(aliceandleo)-----------14/5--3.46kg---QE
15. 梓銘 (River) ----------------15/5
16. Andrew(andrewma)--------15/5--5lb15oz--USA
17. ANKI (MeiLuiMaMe) --------19/5
18. 小pp (mk615)--21/5--出世2.66kg--9月19日6.53kg--港安
19. 梓昊bb(boey)---------------21/5
20. Aaron仔(仔仔豬媽咪)----5月22日出生9.1lbs ...9月22日 16.6lbs----canada
21. 天朗 (Rainstarwater) ------23/5 -----3.12kg--威爾斯
22. Jessie (debbie_csy)-----24/5---3.205KG(瑪麗)--19/9--6.8kg
23. Barbie (mariobie)-----------26/5
24. 駿駿 (Shirley)-----------27/5------3.03KG(廣華)
25. Trevor (emmy)--28/5---3.28kg--9月13日8.12kg--仁安
26. 睿勤(茵茵)-----29/5------2.65kg---9月27日7.3
kg---st teresa
27. Jasper (Kwan)--2/6--出世3.68kg--9月13日7.1kg--QE

男爵府

Rainstarwater,

我覺得天朗好叻仔, 佢只不過大駿駿幾日就已經識轉身, 亦嘗過人間美食, 佢好勁呀!!
你呢個全識媽咪做得好好, 要比十個叻你. hehe

shirley

首頁

尾頁

跳至