跳至

首頁

尾頁

大宅

我囡囡都係全日wor, 唔知係唔係同學呢

大宅

好緊張呀, 明天返學啦...
全日班同學仔, 你地買左床墊未?? 知唔知邊度買??

大宅

下...o甘都諗到,好野wor, 係邊度車??

原帖由 kirstyau 於 09-9-1 01:00 發表
張床仔尺寸都好難買,係婆婆買左張單人冷氣被,再比人改,可以車左3張床墊,$120有3張,好抵KA!
3張 預左阿囡會濕濕

大宅

caspar_mama, 我好似認到你仔仔呀, 你仔仔係唔係mix?

原帖由 caspar_mama 於 09-9-1 13:11 發表
Hello Prutung, Wingleung and Kristyau

Prutung 囡囡, Kylie and Caspar are both 全幼A 同學仔,

How about Wingleung 囡囡?

大宅

How much for it?? I haven't buy it.

原帖由 caspar_mama 於 09-9-2 00:35 發表
you can buy mat at Nan Fung Plaza.

大宅

你地覺唔覺得d老師好勁, 未有名牌已經可以叫出我囡囡個名啦

原帖由 kirstyau 於 09-9-2 00:14 發表
其實唔知可唔可以叫老師叫囡囡英文名呢,因為佢以前返N1慣左叫KYLIE,但青衣好似用中文名!

我鐘意叫英文名多D!

大宅

Michelleyiu, 你個女o甘懂事, 識自己收起個牌, 真係叻女。不過個牌真係要小心d, 好易唔見。

我會跟學校schedule, 星期三試吓留學校吃lunch, 好快就要留學校瞓啦...都好緊張囡囡唔知可唔可以適應到呢!唉...我仲未準備床墊呀。

你地會唔會搭校車??我等緊個時間唔知可唔可以呢

大宅

學校有H1N1啦, 我會唔比個女返學住, 你地呢? 希望唔好爆啦, 剛剛才開始適應, 唔想重頭再來,

大宅

你地開始在學校食飯未??

大宅

介左好耐啦...你個女訓下午覺都未介??佢地只訓個半鍾, 訓前又會去廁所, 我諗應該無問題。

不過我個女連食飯都喊(只是上星期五食過一次咋)都 未慣, 又唔肯自己食, 留學校訓都要D時間, 真係擔心。

原帖由 kirstyau 於 09-9-11 00:32 發表
全日班MAMI,想問下你地仔仔囡囡介左訓覺片未R, C LA,我囡囡仲未R,都仲未同MS CHAN講TIM!

大宅

你個女已經開始訓啦...好叻呀。
我個女反轉頭呀, 由返學唔喊變左喊, 又唔肯玩, 食飯又唔食, 都唔知點算, 要佢係學校訓埋, 可能喊到7彩。

原帖由 kirstyau 於 09-9-17 12:14 發表
我睇完你講,即刻星期2個日午睡冇比片佢,又ok wo,不過訓得個半鐘,平時可以訓成3個hrs ka,所以冇事掛

另外,琴日係學校都安全渡過!希望今日都叻叻豬la!

不過ms chan話佢未訓時,攪住同學仔,比佢激c!

...

大宅

我個女未返過n班, 我成日同佢講要係學校訓, 佢一定答唔好, 今日重問我係唔係開完生日會就放學。 返到學校又唔肯將個書包放上架, 好像想隨時走o甘...

michelleyiu: 你個女喊左成年咪好心痛。

casper好叻呀, 返學o甘投入, o甘開心。

大宅

HongKiuMaMa: 我個女話有個同學仔叫康喬, 唔知係唔你你囡囡。

大宅

下...有分組咩??用生果名呀??我唔知咩組呀, 問下呀女知唔知先。 我個女叫世瀅。

原帖由 HongKiuMaMa 於 09-9-21 09:18 發表
係呀...我囡囡叫康僑(係橙組). 你囡囡叫咩名? 唔知係唔係同組呢?

大宅

今日因為要拎床墊, 所以同老公一齊送個女返學, 雖然入門口前痴d, 但入到課室無喊, 都安心d, 隔離個男同學仲同亞女講野添。 我見到智恩喊, 但佢又好叻wor, 識自己行去拿紙巾眼淚, 睇住小朋友返學一擧一動, 真係好得意。

亞女話佢係香蕉組, casper_mama你係唔係全職媽咪呀, 係唔係成日裝佢地返學?? 如果可以的話, 幫手裝下我個女呀, 唔該。

大宅

今日個女先開始訓覺,
大家有無帶小朋友既至愛陪訓覺呀, 即係公仔, 毛巾等個d呀。 我唔記得帶亞女條毛巾呀, 希望佢唔好扭o甘耐啦

casper_mama唔該你先。 原來我奶奶昨日同你一齊接放學, lunch後走個個呀, 聽奶奶講昨日只有她和你去接放學, o甘即係個個都已經開始左訓啦, casper係唔係去學抬拳道呀, 係邊學架? 我都想比亞女學。

大宅

今日見到casper食茶點時, 唔係好想食香蕉, 老師喂左2啖

大宅

michelleyiu 我係在職媽媽, 昨日我請左2小時去睇醫生, 所以先睇到咋。
智恩係唔係坐近窗口水機個張台, 即同casper同台個個?? 我驚我認錯。 上次我見到佢喊自己揉眼淚, 係因為她行近個窗喊住同屋企人拜拜, 我見到她個名牌, 先知係智恩。 今次我見佢都無喊。
下次有機會睇到話你知。

大宅

我個女話自己係香蕉組, 坐門口第一張台, 最細粒個個就係啦。智恩係屋企自己吃飯.唔比人喂o甘叻女, 我個女重係要人喂, 只是有時出街, 心情好, 先自己食。
我諗未適應哂學校生活, 但陳老師都話估唔倒佢可以自己訓, 有時都會發下皮氣, 唔係好肯玩, 不過我都滿足啦, 自己見唔倒唔知就當佢ok啦。
你地會唔會打電話比陳老師架? 之前一星期都有2次通電,今星期都無打啦, 驚煩住佢。

原帖由 michelleyiu 於 09-9-29 17:11 發表
係呀, 係同caspar一組果個大喊包.
其實我都好想請假去睇吓佢哋自已吃飯.智恩依家係屋企都要自己吃飯.唔比人喂, 都算有進步.
係喎, 你阿女係邊組??係唔係己經適應哂學校生活?

...

大宅

Thank you casper_mama , your description is very detail. I know that It is difficult to watching the kids, especially that my daughter is sitting far away from casper.

首頁

尾頁

跳至