跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

Re: 油塘宿舍靚太俱樂部

HI , 要過一過黎打個招呼先,

JoJo, 你又同我女一架lift, 睇黎我女同你熟d law
好多時工人都同我講話好多人同我女打招呼, 吾知係咪有其他媽咪認得我d女

男爵府

hi, morning 我同我細女會報附近聖安當同臻美

jojo<你成日都去樓下公園架, 我有時經過樓下公園見到d 女人除哂鞋將隻腳放張椅上, 好衰個樣, 所以我吾禁比工人帶d女去玩架, 不過講真小朋友每日都經過真係好想去玩, 我咪同佢講得媽咪係處先可以law, 禁我睇住就放心d, 你通常星期六, 日先同佢地玩一陣, 睇下下次會吾會見到你 :-P

男爵府

jojo, 朗思在那裡, 幾$$學費, 間學校有咩好呀 ! 我吾屬lee到d幼稚園, 不過我都要睇下我籌吾籌到款比我女返學呀 :-(

男爵府

morning jojo你尋日有無帶仔去樓下公園玩around 2:00

男爵府

柔柔媽媽 寫道:
千祈唔好去花舖隔離嗰間,完全唔掂

我就無剪過but我就帶過大女去剪, 真係好吾掂

男爵府

splei 寫道:
咁......對面嗰間呢? 呢度好似得兩間咋喎

splei, 你去試下返黎話我知

男爵府

splei 寫道:
真係要身先士卒

ng

今日大女考完試我去左行街(搬黎油塘第2次去夜街 ) 剛剛回家, 吾見jojo上黎ga

男爵府

去西田行街 & 同朋友食飯 跟住搭89x再去觀塘轉van仔回家, 好長路程, 原想坐mtr, 但又吾想行上行落坐mtr又好悶 你la有無返工ga ?-(

男爵府

柔柔媽媽 寫道:
點解唔坐89號,怏好多。
冇返工,你呢?

去邊坐89呀 ! 我吾識路bor

我係紅磡返工架, 我同jojo同一坐高康,我係消防媽咪, 你la

男爵府

柔柔媽媽 寫道:
你行完西田,可以喺通去酒店嗰條天橋行落樓梯,見到有幾個巴士站,最前面有89號,或者喺新城市肯德基出面都有站。我唔係住宿舍,我入嚟傾下啫 :mrgreen:

你住油塘是嗎 我下次會試下89

男爵府

我要訓la< 難得一天吾使湊女可以禁夜上黎有人陪我傾計, thank you 柔柔媽媽 & splei :-P

男爵府

我今晚去左銅鑼灣食飯, 禁10點左右搭603回家la< 嘩好多人呀 ! 重無位座tim呀早知坐mtr回家la :-x

講開小朋友落街. 我想我係佢身邊就會比佢地落公園玩law 至終小朋友都要走下先健康ga

男爵府

JOJO< 囝囝訓左呀 ! 係LA你平時都係係油塘買送係咪 ! 我係公司食緊飯, 所以上黎同你傾計

男爵府

下  再起樓,地鐵附近已經好多樓la,重起 ,上次報紙亦講左瑩美對面起大型商場好似又一城禁,但無講上面起吾起樓, 禁會吾會有所變掛架 ?-(

jojo你以前住邊個宿舍架,我以前梨木樹宿舍就好吾方便, lee到就方便d,但lee到真係好多新移民 :cry:

男爵府

我地宿舍出左通告吾比裝"t"字架la.你地知吾知呀

男爵府

tracyyuen 寫道:
[quote]
ivytang02 寫道:
我地宿舍出左通告吾比裝"t"字架la.你地知吾知呀

係咩! 我無留意.
我在向廳個windon對出的兩邊牆上打了兩口爆炸羅c , 加條浪衫繩 浪衫........[/quote]

我都係禁裝左, 不過隻lo話佢地目我係雅觀, 所以我地除時要cut繩,你住邊座, 我住高康 :-P

男爵府

jojo, 我地廁所開窗會比人望到沖涼架, 所以我好少開廁所窗, 我地廁所同細窗都好好風架 不過細窗果邊浪衫無太陽哂架, 好彩個廳早上都有一輪陽光入屋, d衫就全部哂下, 如果吾係就煩la

男爵府

splei, 我都吾明點解d人浪衫前吾check下d衫有無水滴ga 你間屋2邊都有太陽哂禁好,你向邊方向架

你除左循道衛理重有考邊間, 大家對聖雅各伯點睇, 佢開一班, 但校舍好大間, 吾知好吾好la,我交左聖安當留位費, 再考九龍果邊睇下有無學校收佢 :-P

男爵府

spleI, 我得星期六得閒去睇炸, 平時要返工,你la幾時去 :-P

lingtung, 是搵緊幼稚園,你小朋友la

男爵府

lingtung, 大女讀”基顯”, 細女聖安當收佢入上午班, 我交左留位費, 不過重想睇下其他先決定, 係la你覺吾覺得聖安當點呀, 校舍我覺得細間, 同埋佢地課程老師質數如何, 我見幼稚園topic話k1開6班, 嘩好多人呀 ! 但學校都似好細同舊(只行了一間課室見到小小環境),禁活動空間攪吾攪la 這是我考慮因素, 但老公話吾好走禁遠讀喎, 想睇埋將軍澳d幼稚園,真心大心細

首頁
12345...10

尾頁

跳至