跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

Re: 油塘宿舍靚太俱樂部

splei 寫道:
同小朋友搵學校真係好頭痕, 真係好驚自己揀錯!!!
啟思, 朗思, 迦南, 你地會揀邊間? 知唔知佢地有咩唔同

splei, 我真係幫你吾到, 我都周圍問人, 連lee3間學校正確位置都吾知,我吾係九龍人, 葵涌大, 如果你問我葵涌有咩好學校,我會遂一介紹你聽, lee到d學校我都要一間間問人, 一間間去觀察,時間吾多要比留位費,真傷腦筋 ?-(

lingtung, 多謝你解答, 聖安當比左$$就可以慢慢考慮

男爵府

lingtung, 細女真係令我有d難到, 可能對這區吾熟所以怕搵錯學校比佢 :-( 但又覺得如果本村就好ga幼稚園為可禁辛苦讓小孩搭車上學la 我有小小要求,吾知油塘附近有無la ?

1) 無新移民讀 (最理想haha)
2) 老師有愛心, 主動, 課程要吸引
3) 學校資源統足, 校舍大活動空間多
4) 學校乾淨衛生, 空氣流通
5) 有外籍老師 & 普通話老師
6) 課外活動同埋親子活動

暫時想到禁多, 吾知搵吾搵到la

男爵府

)美行政上有D混亂, 佢開左幾年到E+都未改善內部行政, 有無想過為何出現LEE個問題, 我自己想一定人事流失多, 無人跟上咪出現LEE個問題, 無錯臻美真係無新移民, 學校新,環境不錯, 我知學生個個都返得好開心, 我有朋友D仔女讀緊都話好, 我吾否決最後讀吾讀佢(因為都未考入學試人地都無話收我女)所以假設收我女我都會考慮 至於小學,我地有津貼學費都可以應付(應不用即衣宿食 ) 都係果句收我先算

男爵府

claire11, 最新果期公佈左la,你想知咩, 等我幫你問下隻lo

男爵府

claire11, 你係咪第一次申請, 你上公會網download落黎

男爵府

claire, 我都吾識所以比吾到你條link, 你問你lo

男爵府

claire, 今期抽吾到 :-( :-( 你吾係第一次抽吾使再登記架la.你叫你lo請清楚

男爵府

dorismama 寫道:
Jo Jo, splei,

臻美都收o左我個女讀am class 呀!

我女連考都未考你地就收到消息, doris禁你比呀囡讀lee間係咪 :-P

男爵府

splei 寫道:
ivytang:
你個囡囡考邊度?咁耐都未考

splei, 我女考左聖安當,祟真(都收佢),臻美遲左交form要一月先考, 下星期考協恩, 遲d考民新, 就禁多

臻美第一批小朋友個個都收哂好似, 禁我d第2批咪....

jojo, 嘩 你地好夜訓呀 !2點幾都見你地油塘topic傾到好夜, 我搭吾到傘, lee邊d人早d

男爵府

JOJO, 食飯未, 你得閒去街時撞到我D女& 工人, 順便睇下我工人對我D女好吾好

我日頭係公司有時可以傾計,所以日場見我多D, 但夜場我要同我溫書LA, 同埋第日要返工, 所以好少做夜鬼, 日場就係處同你&其他MAMI傾

男爵府

OY903,LEE到都有我陪你傾仔女經 藍田我上次行左一次, 好鬼多野行架, 我幾鐘意去,有機會同你地行下

我個人無咩興趣TIM, 以前鐘意約班同事打牌, E+介左LA, 因為要教女讀書, 好慘, 日日都要同女溫書教書,想死呀 :-(

男爵府

JOJO, 我讀書都吾多好,盡量教得幾多得幾多, E+搵緊補習老師, 我細女吾乖架, 佢係屋企好扭計架 :evil:

LEE到我只識你同我一座炸, 其他消防媽咪住哂油美苑, 所以好少撞返以前宿舍D人, 初初好吾慣,吾熟LEE邊無野行, E+搵到藍田就可以行街LA<

DORIS你對仔女E+重係你媽咪湊呀 ! 下面高非好住嗎 ?

男爵府

我今日老細吾係處, 可以同你地傾計, JOJO你吾去買送

我2個女都係高妹, 由其大女超左幾班, 所以都鄧佢擔心, 我吾想佢有6呎高呀 :-( (我有5呎6我隻LO都有成6呎高, 所以我地生D女成正比都係高妹)

無咩特別野食,不過佢地就鐘意就係食,最叻搶野食,佢地自細都見咩食咩架,吾使擔心最緊要身體健康肥瘦適中就可以, E生有無說他過瘦,平時食野好吾好架,使吾使人喂先食,一餐要食幾耐  :-P

男爵府

OY903,個個99都想D孫係肥豬

係LA你返工邊個同你湊仔,工人 ?-(

男爵府

OY903,囝囝讀邊間幼稚園呀 !我LEE排都搵緊幼稚園 :-P

99&老爺就父比你老公處理

JOJO緊係去左買送

男爵府

splei, 所以我機會率係咪比你地少,禁重吾in多2間點算

男爵府

MORNING

男爵府

doris< 我都少撞到, 可能我吾點入廚房la
原來你變左做全職媽媽呀 ! why ?-( 吾舍得d小朋友
我頂d女吾順, 睇怕我有排做 :-(

男爵府

oy903 寫道:

IVY,
我囝囝讀鯉魚門循道衛理幼稚園
我都知你們找學校很傷腦筋,但我唔係好鍾意跨區的學校,因為始終都係細,唔想佢一個人搭校車。如果油塘區係女的話我會排名會係聖安當、循道衛理、臻美。我唔選聖雅各伯,因為間學學陰沈同埋好少學生讀,驚佢遲早接埋

有無上呢一個網址睇下,不妨作參考http://embhsc.hkedcity.net/chi/index.php

另你個工人係賓姐定係印姐,ok嗎?因為有朋友想由印姐轉賓姐唔知d賓姐寸唔寸,有乜意見呀!

OY903, 我個工人係bun bun, 佢幾好, 我用過2個都係bun bun, 我吾知人地d點同埋我未用過印所以都吾知邊個好, 請工人要運氣(真慘比$$人都要勞氣) 但用過2個工人都吾寸, 同埋佢地比較有知識做野教1-2次就明白, 幾乾淨, 有禮貌,起身會叫morning, 總算托懶幾好

男爵府

morning, 上星期病了無入黎, lee2日開工忙, 所以都無入黎, 今早一開心就入黎先

首頁
12345...10

尾頁

跳至