跳至

首頁

尾頁

大宅

虎到金來勳章 牛年勳章 育兒性格勳章 熱血勳章 畀面勳章

hihi, 我係0711 mama 呀, 我就冇諗過報 nursery, K1 就諗住報 祟真 / 靈糧 / 禮賢會

大宅

今日終於幫阿囡入左紙報靈糧堂, 等到 10月就可以入紙報埋祟真美善, 已經開始有 d 緊張, 如果 2 間都唔收, 可以點做 ?

大宅

原帖由 monkey05 於 09-8-4 11:55 發表

係咪報K1呀?

報多兩間打底.

係呀, 報左 k1

大宅

原本今日去合一堂報名打底ka, 不過, 間學校連 form 都唔肯收呀, 因為我個囡係細仔 (0711), 佢地只會收足 3歲的小朋友, 好 bad 呀, 都唔知仲可以報邊間 了

大宅

原帖由 carol123 於 09-8-16 11:21 發表
我仔仔係(0712)超細仔, 都係有你煩腦, 其實錦英苑張煊昌都幾好, 可以巧考慮報

我個囡係俾我媽咪湊 ka, 所以我一定要搵d 有 school bus 既學校 law, 咁想問下錦英苑張煊昌有冇school bus既呢 ?

大宅

原帖由 carol123 於 09-8-17 17:05 發表
其實我都唔知有無school bus要打電話問, 我都係現在先開始搵學校, 其實我最想仔仔入真善美, 你呢!

me 2, 我都係最中意真善美呀, 超中意, 而家就 only 報左靈糧堂打底law, 諗住再報多 1-2 間打底, 但最愛依然係真善美

大宅

原帖由 minako 於 09-8-18 13:34 發表
合一堂...唔收細仔 k1 or n1
我阿仔0712...甘機會咪冇lor

係 k1 唔收細仔

大宅

我交左表報名啦, 你報左未呀,同你會唔會去 11月21日果個簡介會呀

原帖由 carol123 於 09-8-18 21:34 發表
希望大家可以做同學仔就好啦

大宅

大家總共報左幾多間學校呢 ?

大宅

我都會去呀

原帖由 carol123 於 09-10-28 10:07 發表
我都交左表, 11月21日一定會去, 都想了解多d學校環境

大宅

我個囡係 0711, 但情況同你一樣, 都係叫我 apply N1, SO, 我都冇理佢, 直接 GIVE UP 哩間

原帖由 minako 於 09-10-29 23:33 發表
我都係0712.... 我問合一堂, 佢叫我報n1, 所以冇apply

大宅

原帖由 minako 於 09-11-8 23:12 發表
大家都好忙去in...我每個星期六都要去學校interview....依家有2間mos, 1間沙田收左! 要交定一間留位費做後備啊!

可唔可以講邊間收左呀 ?

大宅

原帖由 chris_4539 於 09-11-19 17:14 發表
合一堂 & 靈糧都收咗亞仔, 上午呀, 簡邊間好呀 ??????

靈糧都知啦, 我仲未收到 email, 係咪即係唔收呀 ??

大宅

我地都去左聖心 in 呀, 似 in 父母多 d, 都冇咩問我個女咁, 不過, 就真係好多人 in law

原帖由 Emily_fung 於 09-11-23 15:17 發表
我個女in左阿,好似miss問mami野多D,不過可能她都有留意小朋友掛

大宅

原帖由 Emily_fung 於 09-11-23 15:17 發表
我個女in左阿,好似miss問mami野多D,不過可能她都有留意小朋友掛

大宅

我囡 0711 IN 左 2 間, 暫時未有一間收佢呀, 我而家都好忐忑不安

原帖由 minako 於 09-11-24 22:51 發表
有冇細b (10,11,12月) 合一堂,靈糧收左你地呀?
你地係咪有宗教, 所以收的機會又大d呢?
我阿仔超細b, 冇消息, 唯有下年try again

大宅

我都收到了, 亦已回覆了, 我都有去美善簡介會呀

原帖由 carol123 於 09-11-26 18:16 發表
今日收到靈糧後備信, 有無人收到?

大宅

我地 in 12點, 今日去左中大張煊昌 in, 阿囡表現好好, 人地問咩都肯答, 係 in 咁多間, 最好的一次, 希望呢間 ok 啦

原帖由 Emily_fung 於 09-11-28 13:57 發表
我都收到美善的interview信,12月5號上午10點,我下年搬去錦泰,真系好想可以入到 個間

大宅

今日收到信, 終於有一間收左阿囡了

大宅

中大張煊昌

首頁

尾頁

跳至