自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

elegant 發表於 24-4-22 05:15
回覆 heilok 的帖子

佢哋話係有check過錄音,而且堅持話佢哋喺錄音裏邊有提我呢個50%cancellation個條款, ...

你不如去報消委會啦,國泰啲錄音唔俾啲客聽可能會俾消委會聽,同埋你唔好開口埋口都講自己係國泰銀卡會員,因為人地會覺得你成日強調銀卡其實係想講到自己成日搭國泰,但係最諷刺係如果成日搭國泰冇理由唔知基本上Asia Mile綠卡會員已經可以24小時免費取消,唔關你係咪銀卡事

珍珠宮

Horsebbj 發表於 24-4-22 07:49
什麼class的機票包每人兩件25kgs行李?

我都想問,可能其實每件行李已經超重2kg 以上,只係罰佢其中兩件

珍珠宮

lojo11 發表於 24-4-22 11:32
作為CX長期客戶, 亦好難話唔知有呢個條款... 如果你係電話到同CS去取消張機會, 當刻佢無講個罰款, 都仲可以 ...

其實我都有一個疑問不過樓主好似一直迴避緊唔答,根據樓主形容佢係打電話去hotline 當一般查詢問銀卡係咪有24小時免費取消,人地答咗佢係佢就上網取消,但係取消嗰下一定會有show 出嚟取消要收嘅手續費,然後先會確認,樓主冇可能話唔知㗎喎

珍珠宮

elegant 發表於 24-4-22 15:34
回覆 CathyLss 的帖子

謝謝Cathy, 你講得冇錯個問題就係佢哋堅持話喺錄音裏邊已經通知咗我有罰款, 但係事 ...

人地嗰個叫Vantage Pass 唔係Advantage Pass, 即係你打去hotline 都講錯,就唔好怪人冇講清楚啦,同埋你一直都迴避緊你係咪自己上網取消,取消嗰時有冇show 到要收幾多取消費你先確認?

珍珠宮

elegant 發表於 24-4-22 16:12
回覆 whyyou 的帖子

Vantage pass 同Advantage pass 都係字眼上嘅問題啫,佢哋識得答我就應該知道我問緊啲 ...
我就係想幫忙先問你取消嗰時有冇show 取消費用, 你一直唔答我夠可以話你係第二間航空公司嘅職員喺度唱衰 CX 啦

珍珠宮

bbc2018 發表於 24-4-22 21:27
其實點解樓主吾show張取消時嘅單據上來大家睇睇。

唔知,佢一直唔肯答佢網上取消時有冇show 到取消要罰幾錢

珍珠宮

BO_NG 發表於 24-4-23 00:23
我有睇取消條款,取消唔使俾錢!

但我取消嘅時候冇show cancellation fee 個畫面,咁就直接同我取消咗, ...

樓主係話佢因為航班7日內出發,所以冇得24小時取消,如果你唔係7日內出發冇咩好驚

珍珠宮

elegant 發表於 24-4-23 19:01
回覆 LokB 的帖子

班CS應該知道Vantage pass喺商務套票亦都應該知道50%罸款條例。而商務票50%係大數字、如 ...

咁你話要聽人話嘛,人地邊敢搵AI答你呢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊