跳至

首頁

尾頁

大宅

我女女都係k1, 但新校仲未得, 下星期還要係old school, 我驚阿女又要適應新環境 (當搬左之後)

大宅

原帖由 carmen911 於 09-8-7 13:22 發表

你女女係未8月都係返半日呀???
九月先用得學卷,
所以我都係九月先俾佢返全日。

我唔知呀, 老師話係適應班, 初初兩星期返半日, 最後個星期就返全日

大宅

原帖由 carmen911 於 09-8-13 10:46 發表

你囡囡呢幾日返學慣唔慣呀???
我囡囡好鍾意返學,八點鐘就自己起身話返學,
我話校車八點九先到呀!!!
唔駛咁早,佢就坐喺度等返學。
想瞓多陣都唔得。
...

都ok啦, 點解你有得搭校車? 我之前問個老師, 老師話要9月先有得坐, 你住邊度? 我住富豪花園, 我會比小朋友坐校車

大宅

原帖由 akmiit 於 09-8-13 14:41 發表

My son seem to like this school too.
Your daughter is so sweet. I saw her when I went.
In Sep which class will your daughter be attending?
my son is in K1B?
hopefully not too many students...

My daugher is also K1B. What's your son's name?

大宅

原帖由 carmen911 於 09-8-14 10:24 發表

我住第一城,因為佢一路都係撘開校車,
咁你而家自己湊返學,
你頭兩日駛唔駛陪佢一齊上堂???

明白, 咁我女女遲d可能會同你小朋友一齊坐校車.
是的, 現在都是我每天帶她返學.
有呀, 頭兩天我都有陪她

大宅

唔知係咪而家出生率愈來愈勁, 我見佢k3 - 1班, k2 - 2班, k3 - 3班, 好明顯愈來愈多人讀

大宅

打錯了, 更正: k1 - 3班

大宅

我同意好多媽媽的講法, 因為佢k1開始得全日, 呢樣野未必個個接受到.
但其實小朋友係ok, 只係大日覺得佢辛苦.
返全日有好多好處, 惟一就係學費較貴.
我見好多小朋友讀全日都比較獨立

首頁

尾頁

跳至