自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

KissMe對我油眼人係非常之差,本身太濕又唔夠輕身,極速熊貓眼,搽咗兩次掉咗。

開架買嘅日本牌子,幾乎用過曬,覺得最自然又有效果冇乜甩色嘅,我亦會回購,係Kate嘅睫毛打底、ettusais Curl Keep Mascara Base呢兩款產品都好特別,基本上可以代替睫毛液用,根根分明,自動捲上,又靚又立體。ettusais Eye Edition Mascara都勁好用,顏色特別又靚又好搽,持久又易卸。

子爵府

bubblegummy 發表於 23-10-13 23:07
kate 白色打底嗰支真係掂。講開打底,loreal 有支 double extension 藍白色嗰支打底都好用,但最衰無得單 ...

我係用Kate Lash Former EX Clear Black, 講靚就Ettusais打底更靚,但係Kate真係完全唔甩,而且比較glossy, 我去日本旅行都買咗限量版新色。Kate Pentel掃頭Sharp Liner EX又係無敵好用,超級平靚正
attach1/tmp/phpXqxJCT

子爵府

mafa091011 發表於 23-10-14 09:58
唔好意思,想請教睫毛打底膏同睫毛液有咩分別?

一般用睫毛打底膏應該係增加睫毛嘅粗度及堅挺度,但係我自己唔需要,所以將Kate呢款睫毛打底就咁當睫毛液用,所以覺得非常之方便好用。

子爵府

mafa091011 發表於 23-10-15 11:32
都有D興趣想試ettusais (emoji)
係咪用普通卸妝就ok?一支大約可以用到幾多次?如果唔係日日用,佢D液體會 ...

普通缷妝ok, 我又唔知一支可以用幾耐喎,因為同時間我有幾支睫毛液,不過我覺得佢都算襟用,平平哋買來試吓囉

子爵府

LoveCorgi2 發表於 23-10-15 11:43
自己好少用睫毛液,有時查完睫毛液會覺得隻眼有啲不適?是否對睫毛液物料敏感?你試過咁多隻牌子的睫毛液 ...

我都曾經遇過類似感覺,就好似裝修完,有啲揮發性嘅物質,令到你覺得隻眼好似有切洋蔥嘅感覺,我用Kate, Ettusais, DUP都冇乜呢個問題。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊