自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問問,妳們一家一個月ga開支要幾多$?&可否詳盡講吓!!

......如題.....∼∼

複式洋房

Re: 想問問,妳們一家一個月ga開支要幾多$?&可否詳盡講吓!!

candybbnow 寫道:
老公開支:3000
交租 :1500
自己&囡:1500
買送&日常用品:1000之內
水費電費:500
娛樂消費:500之內

每月總開支:8000蚊....不過通常都會少d~

嘩真係好慳吓 .........

複式洋房

Re: 想問問,妳們一家一個月ga開支要幾多$?&可否詳盡講

worm 寫道:
我覺得樓主開錯題目。
我認為可題為"問卷調查",由頭到尾佢都唔講自己,剩係齋問,又要妳地好詳細咁答,目的可疑!
另一個標題可題為"哂命",我唔係有心得罪講句,有o的網友每月使成兩三萬紋仲話好辛苦,乜乜物物。冇咁大個頭就唔好戴咁大頂帽,唔通我收入得八九千,走去供層七八千紋個月o既樓/養架車連油+車位/俾個仔走去讀間四五千紋個月o既學校呀?

真係唔好意思~(我冇一定*要*人講^只係可否)其實都係可以的便分享;可能真係開錯問題~咁都對ga個人付擔都唔同,我都係幾千蚊人士咋 :cry:其實原本真係好想參考檢討一吓自己 ga支出 ......真係失禮唒了!!

複式洋房

Re: 想問問,妳們一家一個月ga開支要幾多$?&可否詳盡講吓!!

embrace_dreams0716 寫道:
屋租: $1640
b女奶粉尿片1000
仔仔學費連雜費500
水,電, 煤 1000
買餸錢4000
一個月洗費約$8000
如果仔女冇病冇痛, 唔洗see doctor就咁多到.

我 ga買餸$都係同妳差唔多(早'午'晚'+煲湯) :cry: 其實算多嗎?唔計真係唔知...真係好唔開心 我幾千蚊,真係要再諗吓安排得好d,我要檢討吓一切開支,怎樣可以ok d小學點算

複式洋房

natalie2006 寫道:
@@純:
咁你每月開支又係幾多呢?

....
∼早餐’午’晚∼如+煲湯(104∼150)一天
∼仔仔學費’校車’學習(1385)一個月
∼米’油’...日常用品+洗衣機都壞埋(攞衫去洗............

首頁

尾頁

跳至