懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原帖由 939A 於 09-7-1 15:37 發表

點解你生時先話你知有? 我問左私家....佢話如果分泌冇黃又唔多痕可以唔洗驗........我而家39w3d....有d擔心冇驗到.

唔係架喎, 我上胎都係分泌冇黃亦都唔痕, 係醫院話同我驗, 結果係有, 我先知咋. 生時打咗抗生素囉. 今胎醫院本來話唔再驗, 但我話我上胎都有, 佢先答應 35週同我驗.

伯爵府

原帖由 939A 於 09-7-2 12:56 發表

你係邊度生? 我係KWH.....佢冇話要驗.上星期咳去睇E生,順便問下佢要唔要驗,佢話冇黃又唔多分泌就唔洗喎..我而家都唔知點好,唔通入院時同姑娘講?

我係qe, 上胎係 qe 主動同我驗, 今胎我見好多媽咪都話唔再驗, 咁上次覆診就問醫生驗唔驗, 佢答我而家唔會特別驗, 咁我話我上胎都有, 醫生又問我 bb 出世有冇事. 咁我上胎 bb 出世後醫生同佢種過菌話佢血有菌, 我當時冇詳細問佢係咩菌, 咁個醫生就話安排我約 35 週會驗囉.

伯爵府

原帖由 939A 於 09-7-2 14:30 發表

我上胎係pwh檢查,佢都冇要我驗,之後我係c+開刀,所以都唔知有冇.
今次,我冇驗,希望我冇啦.....不過近lee 幾日,塊護墊有d黃黃地.....希望我冇啦......

如果你今胎係諗住順產, 就最好驗吓喇, 因為萬一有, 都可以打針預防, 如果有又冇打針就生, 萬一 bb 感染係可以好大件事的.

首頁

尾頁

跳至