跳至

首頁

尾頁

大宅

你問左邊幾間呀?
我打算報 青山聖彼得 同 新一代呀, 青山聖彼得就11月1日派表, 新一代11月1日open day , 但我要返工去唔到呀, 打電話去問左可以約11月中參觀及面試!!!!

大宅

係呀, 新一代要交12期學費, 計埋雜費果D就成3萬幾一年, 仲要由今年開始K1都無學卷, 所以最希望入到聖彼得啦!!!

之前都覺得唔駛咁緊張, 隨遇而安啦, 幼稚園果幾年都係返去玩下, 但亞女出左世之後, 多左上網同睇書, 先發現原來0-6歲對小朋友咁緊要咖, 講真有時都唔想咁辛苦去爭學位, 但無奈香港社會, 學歷真係好重要咖, 自己以前都係係填鴨制度下成長, 好明白讀書既辛苦!!! 唯有希望幫佢打好D個語文基礎, 搵間好D既學校, 到時升小學就唔駛再左撲右撲啦!!!!

[ 本文章最後由 ivylai530 於 08-10-10 11:17 編輯 ]

大宅

因為我BB好早起身, 到差唔多兩點先午睡, 所以最好希望入到上午班啦!!!! 我都聽講兆麟苑果間比較好, 但青山果間比較近, 希望收佢啦!!!! 我1/11請唔到假呀, 攪到去唔到交表又去唔到新一代OPEN DAY !!!! 唯有3號先去交番啦!!!!
你地BB返邊間PLAYGROUP?
柏麗果間"小天X"多唔多人報?
可唔可以分享下覺得好唔好呢?

[ 本文章最後由 ivylai530 於 08-10-14 15:22 編輯 ]

大宅

我地都係今日下午3:30 IN ST.PETER 呀!!!! 聽日3:30 IN 啟思, 星期四IN 新一代, 好緊張呀!!!!!

大宅

你地兩星期有信通知??? 我都係星期六in左, 但佢話要12月中先會知呀.. 咁我地係咪即係唔收呀?????

另外我地尋日in左啟思, 有小小喜出望外呀,之前我地一路首選聖彼得, 但啟思比我同dada感覺上好過聖彼得小小, 一來學校環境整潔, 雖然無咁大, d老師好好, 好有耐性呀, 雖然亞女開頭好cool, 但老師一路好有耐性咁引導亞女玩同答問題, 結果 in左差唔多25mins, 但in完之後, 我同dada對呢間完全改觀, 仲好鍾意啟思添!兩星期後就知收唔收喇!!! 反而聖彼得就比較趕時間, 亞女唔答, 佢就放棄左, 改左問我問題!!!! 前後唔駛10mins就完成左!!!

原文章由 dongan 於 08-11-8 13:11 發表
今朝去咗面試,BB無乜答嘢!有時週圍行,玩玩具,老師比禮物佢又唔識講"多謝",(不過佢平時都唔識)!唔知有無機會呢?唉兩個星期有信通知!

大宅

hi hi !!! 無記錯N1係$2300一個月!!!

http://www.creative.edu.hk/12-school/tuen-mun/index.html

原文章由 yatyat07 於 08-11-10 14:00 發表
請問讀屯門啟思半日班要幾錢一個月學費呀??

大宅

我地都問左st.peter, 亞女係上午班waiting list , 所以算啦, 我地決定讀啟思喇!!!!

大宅

係呀, 我都註冊左大興啟思, 但我無記錯大興呢間出年就加到2700-2800左右, 唔到3000, 同埋又係教署未批!!!

原文章由 pekkle1120 於 08-12-5 14:46 發表
我知有媽媽已經註冊左啟思o家...

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1885283&extra=page%3D9

首頁

尾頁

跳至