跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

雖然已經第三個,但係都好驚,有產前恐懼

公爵府

畀面勳章

原帖由 shampoo77 於 10-12-1 19:38 發表
me too , 第二胎驚過上一胎..........加油啊!

因為我地已經知道整個過程同埋知道有幾痛嘛!

公爵府

畀面勳章

原帖由 siuting111 於 10-12-1 21:01 發表
你第三胎一定易生好多的!放心啦!
我上兩胎都生得好快,不過聽第三胎D MAMI講,第三胎係最痛既又唔會剪,自己爆

公爵府

畀面勳章

原帖由 siuting111 於 10-12-2 10:04 發表

你第三胎相隔幾多年呀???
我剛剛朋友生第二胎,相隔有7-8年...唔駛剪呀,去到產房半個仲,就生左出黎啦...第一胎有剪,第二胎唔駛剪~
其實係唔係睇你bb依家咩size,個頭仔大唔大呢?? ...
我大同二相隔三年要剪,二同三相隔5年....第二個topic d第三胎 mami都係頭兩個剪,第三個唔剪,勁痛,不過傷口好得快d....我兩個b都係6磅幾,但都要剪,自己爆,好痛

公爵府

畀面勳章

我由痛到生都係三個幾鐘..可能生第一個0個時細,19歲..我覺得生第一個蒙查查已經唔冇咁驚,雖然知道會好痛,但唔知點痛法...但第二個真係好驚,而家第三個仲驚...不過我覺得笑氣好有用...

公爵府

畀面勳章

原帖由 siuting111 於 10-12-3 09:18 發表

後生生bb真係唔同d..夠力水
你第一胎只係三個鐘,真係好快囉~

笑氣一d人話唔得,一d人又話得....
係唔係到時點都要聞下呢?
我兩胎都好快,希望第三胎都係,我覺得笑氣好有用,雖然都係痛,但用左舒服好多...

公爵府

畀面勳章

原帖由 siuting111 於 10-12-2 15:23 發表
係呀..到時真係死忍...留返D力去必BB出黎...
如果真係痛...叫一陣囉..唔好大叫囉....

都相差幾日喎,不過睇左政府個日子先~
你依家有無去醫院檢查,或者有無去C+產檢呀?? ...
我真係冇叫過,自己0係度忍,都唔明點解d人要叫到咁大聲,叫左又唔係唔痛...

首頁

尾頁

跳至