懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

Re: 有冇媽媽20YEARS OLD左右架..(part6)....蒲友黎呢邊

報到先....

子爵府

畀面勳章

Re: 有冇媽媽20YEARS OLD左右架..(part6)....蒲友黎呢邊

alleeckw 寫道:
主人做第2呀....哈哈... [quote]
winmi 寫道:
報到先....
[/quote]
哈哈, 做得你主人, 梗係要快手啦~~

子爵府

畀面勳章

viola_siuba 寫道:
哇,有個媽媽都係住美孚,佢個仔好似6號出世(9月),大隻到呢....嚇死人呀!!佢話佢隻b3個月時已經9kg喇!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!@_@眼都凸埋!!!!!!!!!!!!!!!
聽日4個月,即係已經廿幾磅喇!!!!!!!!!!!!!!!!

wa, 好誇張wow 瑩瑩6個月o個陣先18磅,
佢3個月已經9kg, 咪重過瑩瑩...= ="
再大個d XL既片片都唔啱著就c囉.....

子爵府

畀面勳章

你地個b開始認人, 咁你地有冇甩頭髮呢個問題呢???

子爵府

畀面勳章

[quote]
celeste88 寫道:
冇啦啦咁快又part6

子爵府

畀面勳章

咪係lor~
我都估唔到佢個個得4個月呀~~嚇死xdd

我個仔都唔知幾時先有廿磅呀@@""
個個媽媽話佢次次都比d姑娘的左去問有無餵其他野比佢食大隻得咁緊要~但佢話佢個b一滴奶粉都無食過架,真係勁!!!

人地個b依家3-6個鐘先一餐架,可以成5,6個鐘都唔食真係勁!!每次亦只係十既mins only~好羨慕呢!!!!!!!!!!!我隻仔細人十幾日但就由朝到晚都痴實我~食一餐都要半hr以上,轉個頭又食過...
呀...如果我個時由一開始個刻堅持唔比b仔食奶粉的話唔知會唔會有咁既效果呢?:p真係好羨慕~~~~

我之前都覺阿女瘦左d架, 不過而家睇返, 健康咪ok囉,
可況我同c6都係瘦瘦的, 女女點會唔係丫~~
我餵人奶o個期, 女女都係食左3個字左右,
不過2, 3個鐘就食一次囉.....
因為奶粉飽肚d嘛, 所以佢食人奶食得咁密同咁耐囉...

子爵府

畀面勳章

我b仔有少少甩毛,d頭髮無咁密lu...

等陣,你唔係話我地(媽咪)有甩髮問題呀呵?

梗係問緊你地啦....

子爵府

畀面勳章

阿藍2006 寫道:
咁快又part6???
睇黎我真係好耐無上黎.....
我要上黎多d
係呢???
你地聖誕,除夕去左邊到玩呀??

你唔只冇上黎, 連msn都唔online tim 呀.... :evil:
我聖誕同除夕都玩到癲呀....

子爵府

畀面勳章

片片$$都多好多..
我個囡都要著m瑪..

下...你女咁快著m碼~
瑩瑩都係著緊huggies既s碼wow.....

子爵府

畀面勳章

我有呀...
真係好似多d呀...

我由女女3個多月開始黎料, 一路勁甩,
沖親涼都好似d恐怕片咁, 甩幾十條頭髮,
仲攪到廁所個去水位塞左....
到左上個月先好返咋....

子爵府

畀面勳章

soyamei 寫道:
我隻b仔后邊d頭髮生得好慢wa

因為長時間訓o係度嘛, 咪壓住左d毛嚢同細胞囉,
慢慢佢會生返出黎架.....

子爵府

畀面勳章

各位靚媽, 你地係咪搵緊d sling呢?
我睇到個網有好多款架, 不過原來都幾貴bo..
你地有興趣既, 可以入去睇睇.....
呢度\"\" \"\" \"\"

子爵府

畀面勳章

karen908 寫道:
[quote]
winmi 寫道:
因為長時間訓o係度嘛, 咪壓住左d毛嚢同細胞囉,
慢慢佢會生返出黎架.....

winmi,
你真係好鬼死有研究∼ [/quote]
o個陣我仲係做緊全職c9嘛, 得閑咪4圍共下學下野囉... :mrgreen:

子爵府

畀面勳章

callyclaire 寫道:
hello~~

hi~~
welcome to join us~~

子爵府

畀面勳章

阿藍2006 寫道:
係呀!!!
而家日日都掛住湊仔
無時間玩電腦!!!
bb又成日扭計,勁辛苦!!!

哈哈...bb而家開始學野架啦....
所以會知道咩係扭計....
比心機啦, 再大少少就會好玩架啦....

子爵府

畀面勳章

fannyman07 寫道:
可能佢個女大脾好肥 [quote]
winmi 寫道:
下...你女咁快著m碼~
瑩瑩都係著緊huggies既s碼wow.....
[/quote]
咁又係呀, 塊面都咁勁, 何況大脾呢~~
真係好想咬啖呀....

子爵府

畀面勳章

唔係wor我仔仔都係著m wor:p

m係6-11kg丫麻~~
b仔3個月左右就6.幾咪轉m lor
仲有2包s諗住貢獻比小表妹:p

不過huggies個d係彈性好d架
但我依家同b仔轉左用goo.n lu^^好靚kekekeke

你仔仔都轉左啦....
唔通係我女瘦!? ?-( ?-(

子爵府

畀面勳章

唔係呀,你睇錯左喇,我係話佢成4,5個鐘先餵1餐呀!!
1次個b只係啜十幾mins架咋~我好羨慕><
我個仔就食得密喇-_-""""""有時諗係咪我自己太緊張所以係咁餵:p不過唔係丫,佢真係喊架麻......唉~算,唔諗:p

餵人奶呢樣野, 冇所謂啦, 佢喊咪比佢食囉,
最緊要佢肯食o者~~~

子爵府

畀面勳章

你用邊隻片?
得閒兜下bb屙可以慳番1-2條片:)))))
1個月就十幾條喇^_^
其實著大條d仲好啦
大平過細wor我覺得~ 唔係咩

奶粉就愈大愈平, 但片片就相反啦, 愈大愈貴....
可能有時個價錢, 一包大好似平過一包細, 但片數唔同架...

子爵府

畀面勳章

唔食奶但日日有屎屙@_@
勁~
可能之前食得太多e家要調節番都唔出奇架真係@_@
我呀仔個時個零月食奶粉咪話過你地聽食成6安都得既,e家咪又最多食得番5安~(如果我補奶粉時...)通常4安架咋~

你個女玩得訓得就ok啦:)))

你仲有幾多要減呀?@@
我已經置之度外,唔理了:p~
咁鬼肥,衫都唔想買:p慳番!
成日都係tum自己,我個target係6個月,仲有2個幾月 :lol: 真係自己呃自己 :lol: :lol: :lol: 到時仲係咁q肥都唔知點算:p~~

而家冬天我都冇咩點理lu....
到夏天先算啦....
我c6而家成日咋我形, 話我走晒樣
我咪話咁叻既咪搵過第二個囉...

首頁

尾頁

跳至