夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

唔......好似有少少本末倒置,或者0甘講,兩夫婦相處時間同感情高低系相輔相成0既。 如果感情好,自然會多d野講;如果多d時間傾計,0甘感情又會好d。樓主,會唔會你c6唔覺得系食得快定慢0既問題?你同c6相處點0架?感情如何?

珍珠宮

原帖由 9594 於 11-3-22 20:28 發表
真係衰開有條路,
果條友仔真係鑊鑊新鮮,
三十幾歲人又有新搞作.............

我禽晚真係不留情面咁狠狠地鬧左佢一鑊!!

真係低能, 三歲都不如................. ...

0羊樹0甘慶呀?

珍珠宮

樓主咪激動住。我相信樓上其實唔系話你,只是想點出我們作為局外人,聽到你0甘講時會有什麽感覺, 并不是話你真系一個0甘樣既人。

老老實實,老土都要講句。兩公婆就一定要忍讓,佢有缺點時你都有,佢平日應該都受你唔少!如果唔系大問題就接受左佢啦,目弟 開0的啦!無謂樣樣0野都要佢改,0甘樣佢好痛苦。當然啦你可能會話唔通佢唔啱都唔改?都要我忍?系呀,真系0架!唔系一生人流流長點過呀!就算比你這次贏左,不過學樓上話,萬一佢忍夠你然後一走了之,贏左場交輸左個家,值得嗎?

仲有呀,你老公可能忍你唔少不過費事出聲咋。其實你老公已經有d不滿表示左出來只是你唔發覺,佢唔同你溝通可能就系因為你平日成日話佢,搞到佢好無癮,咪索性唔講野咯。你不如改變一下自己0既看法,唔好太執著啦。比如吃pizza事件,我會嘻皮笑臉話 “哎呀,有只污糟貓呀!” 然後攞過件比佢換。系人都有自尊心,你0甘噴佢,仲好似好應該0甘,你真系要留心呀!

你老公對你其實唔算衰啦,肯認低威。趁而家佢未對你厭倦,好好想想啦!

首頁

尾頁

跳至