網購天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

lyh80115 發表於 22-4-16 22:06
用香港地址落單,賣家自然會發去香港集運倉,唔須要揀。到齊後付款打包,就會送去你填嘅自取點。
...

請問...哪裡有得選? 是非自營的店, 已入了他們寶安區的集運點.... 但想拍集運單時, 未有得選自提.... 又搵唔到人工客服問....

自動回覆的.... 叫提交售後申請時, 選擇反回方式為客戶送貨(送到自提點).... 即是要付款了集運單後再"提交售後申請" ???? 如果我是用自提點地址來拍單的話, 是否仍要"提交售後申請"

第1次用佢地集運.... 咩都唔識

Stay Hungry , stay foolish !!

珍珠宮

lyh80115 發表於 22-4-16 22:55
港澳會場有張集運券24-23,超1.5kg用得,打包時用。
https://u.jd.com/BMjkrJT

請問...在港澳會場拍單.... 買手機, 佢是國際自營店? 誇境運送是"賣家自寄"? 知唔知是點運作? TKS

珍珠宮

lyh80115 發表於 22-4-18 16:51
買啲乜嘢?幫你望下點拍

買左隻華為手環... 已入左第3方集運倉.. 用左自取點地址拍的... E+ 是要付款出貨...

但是付款頁面時無得選自取....

即是點? 好在是用左自取點拍單, 佢地應該會自動化的派去自取點? 定是要做咩步驟去通知 要去自取點取貨?

唉... 搵左2日都未聯絡上客服問....

珍珠宮

lyh80115 發表於 22-4-18 21:02
官集係無得揀,所以用自取點地址落單,到倉付款就可以,會送去自取點,到時有訊息通知。
...

IC, 謝謝

珍珠宮

lyh80115 發表於 22-4-18 21:17
華為手環無自營?自營的話用直送可以包郵同有7日保用。

...沖動下單, 未有去自營店搵下先.... 自找麻煩, 而且要俾16元運費.....

首頁

尾頁

跳至