網購天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

平平常常 發表於 18-11-14 22:15
我11號那天很乖啊,貓超說10公斤之內包郵香港嘛,所以我覺得兩包10公斤大米送來香港就超重了呀,所以就直 ...

... 好平ar

這款米我是京東買左...佢118 另加左隻五常有機稻花香148....2件半價.... 不過, 俾左50元運費.... 好好貴... 唔知有張免運卷可以攞,

下次唔好急, 睇埋貓超先....

話是2018 新米, 不過, 覺得這款唔夠綠色果款有香味...簡單d講, 阿女唔合佢口味....

Stay Hungry , stay foolish !!

珍珠宮

平平常常 發表於 18-11-25 12:30
貓超買的柴火大院淺黃色包裝那款大米,我收到後發現,原來包裝上寫的生產日期是今年八月的,不是今年的新 ...

我晌京東買左2款,金色五常大米寫住2018新米,另一款就無寫

珍珠宮

平平常常 發表於 18-11-26 23:17
奇怪啊,京東超市11月份初的物品標題不是寫著是2018年新米的嗎?貓超我是一事大意沒有注意,因為當時各版 ...

京東買時金色果包有寫明是新米先買,不過,雖說新米(相),一樣有白點,唔覺香,食味都唔夠之前食完果包綠色有機大米好味。。而且好大感覺得柴火大院d新米舊米都是有白點。。。
另一包買時無寫明,所以無期望是新米。。。
記得細個屋企煮新米時,是好香,新米唔受水,見飯,

珍珠宮

hinhin_ma 發表於 18-11-27 15:50
京東買時金色果包有寫明是新米先買,不過,雖說新米(相),一樣有白點,唔覺香,食味都唔夠之前食完果包綠 ...

唔見左相。。

珍珠宮

平平常常 發表於 18-11-27 22:25
看你的照片,五常稻花香的新米不應該這麼多白點的呀。不知道是否品種純度的問題。我去年雙十二買的柴火綠 ...

你都好熟D 米性質.... 我影果D 是五常大米(金色包裝...2018新米), 我覺得有D似是溝左舊米.... 或者好似你話, 佢地今年收穫唔好, 影響質量....

首頁

尾頁

跳至