媽媽會所

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

Re: 03年5月媽咪會 (Part 2)

rainstarwater

你好叻呀, 好勇呀. 我同亞媽講話想同囝囝去浸水, 佢就話我 short short 地, 話BB咁細驚整親佢.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

kudomama

多謝你呀, 30/8你放心去做孝順女啦, 我地影D相一定會番來share with you ga!!

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

Mrs. Tang

唔緊要啦, 下次再來lor. 你睇左醫生咪呀? Take care!

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

Kudoma

嘩, Stephenie咁快'吽'出喇? 我摸過佢右上方牙床'gut' 'gut' 地, 我諗都應該係(唔肯定). 通常係吽幾耐先出到牙仔?

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

MeiLuiMaMe

Add oil ar!! ANKI will be fine soon.

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

嘩. 咁係marykwan溜底野定係MeiLuiLMaMe溜底ga? 你地好攪鬼呀. Mannok媽, 你Honey都好攪鬼呀, 同我個仔玩都唔'so'自己個仔, 攪到Mannok仔喊晒..hehe真係唔好意思tim.

Mannok媽, 真係好多謝你俾你屋企我地'反'左成日, 打攪晒啦. 真係玩得好鬼開心.

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

係呀. 係咪好大份呢? Stephenie依家幾重呢? 係喎, 等我下次睇下佢隻牙仔先!!

kudomama 寫道:
emmy,

由左邊數起第 4 個係咪妳個Trevor仔呀 ?

kuodma,

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

kudoma

我都唔覺得你肥喎. 我到依家都著唔番以前D衫褲呀, 幾辛苦先搵到d以前係鬆鬆地果d衫, 依家已經成為貼身衫/褲, 陰公!! 我想玩番乎拉圈ga, 點知依家竟然唔識玩番, 死未, 以前閒閒地二百下都唔係問題, 都唔知點解.

幾時攪第三次gathering? 我都唔知呀. 不如等各位靚媽媽投票丫, 好嗎?

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

BoboB

其實boey講得好'arm'ga, 人地講乜唔駛理咁多ga, 個仔係你gei, 佢有冇大過, 自己最清楚, 只要佢every month有重到咪得lor. 你囝囝一日有幾多倏濕片?
點先有咁多媽媽奶供應呀? 其實我自己覺得我依家都唔係話好多媽媽奶, 不過應該夠Trevor食gei.
開頭我都以為Trevor唔夠食ga, 因為之前真係食得好密ga, even依家佢有時個幾鍾就要食(不過少左啦), 而且佢d性格好怪, 初生BB好多食完奶奶就訓, 但係佢由出世到依家我諗佢冇一日係訓多過十四個鐘, 所以咪以為佢唔飽lor, 後來去健康院/醫院時上磅, d姑娘話'重得好好', 話佢好'墜'手, 咁我就再唔覺得自己唔夠奶lor, 只不過有時係囝囝摟食係要多d安全感.
你囝囝食奶食得好嗎, 食時有冇摟計呀?
你有冇飲多d湯水呀? 我多數飲花生雞腳湯, 有時會食花膠, 魚湯對於我唔係咁work, 不過冇湯都唔緊要, 飲多d水啦, 暖水仲好, 係BK媽咪教gei, 得閒去下Breastfeeding果度交流下啦, 我有時都會去look look ga.

P.S. 希望下次gathering見到你啦

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

PuYu

D 相gei link已經send左俾你, 你check pm, 睇下睇唔睇到啦.

各位靚靚媽

攪christmas party都好喎, 到時應該個個靚B都識爬爬, 一定好得意.

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

aliceandleo

如果想放大頭照, click here會教你點做, just follow the steps.

Cheers!

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

MeiLuiMaMe

你幾時去買冬天衫仔呀? 如果係call埋我睇下我得唔得, 如果ok可以一起去買.

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

smallporkchop

聽到你BB好番d, 心情靚番, 咁就好啦, 咁下次gathering你就可以同我地一起'反'!! 你呢, 你想幾時呀?

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

MeiLuiMaMe

你有冇idea幾時再攪第三次呀? 因為你就要番工喇喎, 如果係攪, 依次可以等我做contact person都冇問題ga.
不過要大家投票幾時lor

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

River, 唔駛咁客氣啦

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

Kwan

我諗你唔駛太擔心住, click here

睇下help唔help 到你啦.

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

Kwan

唔駛咁客氣啦!! 舉手之勞姐!

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

MeiLuiMaMe

你要睇實d ANKI喇, 你睇下佢咁細個就已經有咁多[size=large]狂風浪蝶, 大個都唔知點算.

HEHEHE.....不如等我個仔做保鑣啦.

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

rainstarwater

冇問題!! 我幅相係用Flash整完之後, 再好似整簽名相咁整上來就ok ga 喇, 你屋企部電腦有冇flash依個 software 呀?

rainstarwater 寫道:
emmy:

想問下你果幅會郁下郁下0既相點整ga?好得意呀!教我可以嗎?thank you!!

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

各位靚媽咪

第三次gathering如果係

日期: 13/9(to be confirmed)
時間: 下午(to be confirmed)
地點: kudoma屋企(Ma On Shan--Diamond Hill & University station 有free shuttle)

有邊個有興趣(請mark底你個名係下邊)? 有冇counter proposal? 你地有冇其他提議?

參加者:
-emmypun(1A1B)

首頁
12345...10

尾頁

跳至