跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 油塘宿舍靚太俱樂部

我都唔靚, 但又報到

男爵府

me too
splei 寫道:
JOJO:
我想問朗思playgroup幾錢?

男爵府

藍田健康院定期會開三t課程, 你可打去問吓!

JoJo* 寫道:
splei,

有關3T親子課程的資料我仲搵緊, 所以答唔到你.

以我所知呢d課程係專for我呢種家長(有個百厭唔聽話又難教的細路), 教d家長點去用一些好的方法去教好小朋友, 而且又可以攪好親子關係咁.

男爵府

打流感針可打去觀塘和樂村的聯合那打素問, 現在只留針俾3歲以下, 長期病患者及65歲以上長者, $70一支, 電話23443444. 佢地話18/11有針返, 到時可多d人有得打

男爵府

今日我都見完臻美, 希望得啦, 佢地話今日見了100人, 但只收3班, 未知上午或下午

splei,
你知否她的收生準則?揀學生的辦法?

男爵府

cindy216,
唔清楚, 但估係社會服務, 因收得唔貴, 和樂村在觀塘月華街附近, 唔識去都要搵, 地址在居安樓地下, 你可打電話去問:23443444

cindy216 寫道:
dorismama :

請問觀塘和樂村的聯合那打素問係私家或是政府,和樂村近邊? 唔好意思搬來冇耐,唔係好熟地方

男爵府

9歲以下第一次打都要分兩支打, 因驚小朋友頂唔順, 每次打半支, 我個女都有少少燒, 但多飲水便冇事
cindy216 寫道:
dorismama :

唔該晒,囡囡已打左針,不過話要打兩支,一個月後要再去,妳係唔係咁樣?

男爵府

如果大家掉轉頭想, 因為有我們搬入來住, 令到呢區冇咁多雜人, 俾個好榜樣他們學效, 咁樣唸會唔會好d呢?(個人意見)

男爵府

我知, 叫我將衫掠在原本的架上, 我試過, 但發現樓上會滴水,根本冇可能, 故想藉此反映意見, 唔知大家點睇?
ivytang02 寫道:
我地宿舍出左通告吾比裝"t"字架la.你地知吾知呀

男爵府

都係錢的關係, 臻美學費唔平, 又冇參加資助, 緊會小d新移民ka.
splei 寫道:
lingtung:
咁呢附近你想冇新移民嘅我諗只有臻美, 因為嗰次我去interview時見到嘅都係香港人, 而且佢嘅小學真係幾好, 你可以上去佢嘅網頁睇睇, 了解多d佢嘅教育方向, 睇下自己接唔接受到

男爵府

Jo Jo, splei,

臻美都收o左我個女讀am class 呀!

男爵府

Ivy,

因為係am class, 我會註冊先, 再觀察吓呢一年她的狀況及環境, 仲有個女的學習情況, 再決定是否讀呢間, 原本最想去禮賢, 但也知道機會不大, 一句講哂,睇情況,到時再算啦!

男爵府

Ivy,
我做了全職媽媽呀!呀媽都會幫o下手, 諗緊仲俾唔俾個女返幼兒園?

我呢度都叫幾好住ka,朝朝都有太陽入屋, 掠衫一個早上已乾, 最哀係最近隔離裝修, d空氣會差d, 好想快d拆圍板, 最唔好是我個頭, 廚房雪櫃對面個廚櫃門, 我常唔記得關, 咁o岩高度會撞頭, 我已試過兩次撞到頭破血流, 而家仲痛緊 :-( 希望你地唔會啦!!!

男爵府

Ivy,

我係頂個老板唔信, 乘機斗吓o者! 加上我同先生都係輪班, 覺得個女頂唔順, 有d情緒, 返工我又兼顧唔到, 結果...

doris< 我都少撞到, 可能我吾點入廚房la
原來你變左做全職媽媽呀 ! why ?-( 吾舍得d小朋友
我頂d女吾順, 睇怕我有排做 :-(

男爵府

JoJo,
咁你一定高過我啦!!

JoJo* 寫道:
dorismama,

我都成日撞到個廚櫃門, 不過我仲大劑, 因為我成日撞到對眼.

男爵府

hi all,

我個女讀緊安怡n1, 只有全日班, 好處係方便同時間長, 壞處則是呢排有d人事變動, 班主任不常在班房, 個女比較唔慣, 新移民亦較多, d家長雜d law.而家真係幾full ka.

男爵府

我通常開鎖後用把手開門(即唔用key開門), 故就未試過賴低,
我就通常開左門將條鎖匙插左係門度吾記得LAW返出黎, 重要對面屋太太拍門提我呀

男爵府

甜心糖糖,

其實, 係我個女唔慣o者, 幼兒班個班主任都好細心, 只係忙o左d, 阿女都學了很多東西回來與我分享,每個小朋友都唔同, 有d小朋友都返得好開心ka, 重要的是了解個小朋友的返學情況, 如果你暫無其他選擇, 又有需要, N1真的冇所謂, 我只係想緊k1轉唔轉o者, 希望幫到你
甜心糖糖 寫道:
dorismama
呢個星期六安怡要我交留位費,依家心大心細唔知點好! [quote]
dorismama 寫道:
hi all,

我個女讀緊安怡n1, 只有全日班, 好處係方便同時間長, 壞處則是呢排有d人事變動, 班主任不常在班房, 個女比較唔慣, 新移民亦較多, d家長雜d law.而家真係幾full ka.
[/quote]

男爵府

wing1101,

the class master not always in the classroom. because there is a relived teacher help N1, the original teacher need to help the other class sometimes. but not all the times. so no need to worry so much. if your daughter feel fine, it's fine. my daughter normally not attend saturday class.

Wing1101 寫道:
dorismama,
my daughter is also studing in 安怡 n1. You said the class master is very busy, do you mean Ms Lam? I don't want how many new immigrant are there because I can only take Wing school on Saturday and Wing started her school life this month. I even don't know whether this kindergarten is good or bad but I've paid reservation fee to St. Antonius.
Will you child attend Saturday class?

男爵府

甜心糖糖,
oh, 我都係住高飛wow, 其實我認同n1唔好去咁遠, 自己接送, 很多事都可親身同老師交帶同, 又可自己睇番學校的情況, 不用估估o下 law. 似終n1, 好多事個女都講唔到俾你聽,如果你想佢獨立d, 返全日真好, 我個女返了一個星期已介了午睡的片, 不過就易有病痛, d阿姐好細心

我k1心水是禮賢, 不過收先算啦! 否則好大機會係藍田靈糧!~
甜心糖糖 寫道:
dorismama
謝謝您的資料
因我住高飛...行去安怡好近!所以幾大可能會報!
另一心水是迦南...不過就要搭一程小巴落麗港城!
咁安怡仲有無d咩好/不好?唔好意思我有咁多問題!
我怕呀仔返全日都有排唔慣,因為佢都幾黐身,又未戒片!
咁你k1有咩心水學校?

首頁

尾頁

跳至