自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

因D電訊公司的騷擾電話"NOT AIAI",我打了我阿仔......

LI幾日成日收到D "NOT AIAI"來電顯示的電話,原來係電訊X科...唔係就係3字頭的和X.....

一天幾通。

昨天幾通,晚上我終好重語氣的對一個電訊的女 SALE說﹕唔該請你不要再騷擾我地。
佢話佢地係隨機抽電話,我話請見我地個電話不要再打來。

仲有,每次接電話時,喂兩聲佢地都唔出聲,喂了好久才出聲話係電訊X科。

於是,這兩天有NOT AIAI的我都故意唔出聲,唔想又罵人。對方亦唔出聲,最後自動收線。

今天早午黃昏共打了三通來。第一通我照樣唔出聲,第二通係下午我累極而睡著時把我吵醒,我都故意唔出聲,對方亦無一句聲,最後佢自動收線。

剛才,又打來,又係無聲,我亦故意唔出聲,並用手勢SHSHS示意阿仔唔好出聲。點知個衰仔故意整D聲出黎。我生氣的瞪著怹,但他仲得登再整D聲出黎。
對方聽到佢把聲便出聲了,話係電訊X科,今次係男人,我氣得頭頂冒火,然後﹕「你地琴日咪打過黎囉。唔係 "電訊X科",就係 "和X"、"新世X",
[size=xx-large]請你以後唔好再打黎騷擾我地呀﹗

我COM左佢線。然後就和阿仔 "大戰"了。 :-( :-(

有乜辦法可以阻止果D死人頭電訊公司SALE唔好再打來騷擾我地... :-( :-(

大宅

Re: 因D電訊公司的騷擾電話"NOT AIAI",我打了我阿仔......

又黎一通喇.....今天四次喇。

有冇人可以話俾我聽點樣投訴? ?向邊個投訊?

我就黎癲喇... :-(

大宅

Re: 因D電訊公司的騷擾電話"NOT AIAI",我打了我阿仔......

即係 "無法識別" 電話來源...
maria_lai 寫道:
what is "NOT AIAI"?

首頁

尾頁

跳至