家庭理財

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

引用:我之前都有做5年計劃,早,兩年已供完,過

原帖由 wy_yen 於 13-08-13 發表
我之前都有做5年計劃,早,兩年已供完,過埋今年踏入第8年,回本了,算派得唔錯喇,不過我個計劃名唔係咁。 ...
已知派幾多?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

wy_yen 發表於 13-8-19 00:17
Yes,大約知,因為年年派o既息都唔太差,所以又真係8年叫做回本。。。不過呢份供完,我諗我都唔會理佢住lu ...

我剛剛上年開始儲, 可以睇倒每年派息?

水晶宮

高齡牛師奶 發表於 13-8-17 13:49
I show u my proposal

請問你這份是HKD 嗎?

水晶宮

高齡牛師奶 發表於 13-8-17 12:57
進寶已經停產。而家係進陞。我也買了2份

我都係進陞, 我又唔記得係供5年定6年, 10年攞錢嗎?

水晶宮

abc.fion 發表於 13-8-22 19:06
以前有定期三年有三厘幾息的plan 但而家冇 如果要買像進昇放十年那麼長時間的計劃 我年紀大不会考慮了

...

你這個plan 我99之前有買, 因佢唔會買任何高風險既野, 所以定息就fit 佢, 仲已攞返晒錢添, 都算正!

水晶宮

高齡牛師奶 發表於 13-8-23 11:12
回覆 chrischo2002 的帖子

進寶同進陞都好似係有3種Plan (有錯請更正)

謝謝你既答覆!

我想問一下, 我見你們講開, 我搵返剛收到的年單, 係無寫利息有幾多, 我只供了一年!

首頁

尾頁

跳至