家庭理財

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原帖由 babyhowie 於 09-3-3 19:19 發表
我老公個個月都洗唔過一千:
八達通$350/月(如果要返學就$400/月)
早餐+午餐$20/日 X 25日 = $500/月
(如果要返夜校晚餐$20/日 X 8 = $160/月)
返工佢可以好慳架!
唔洗返學佢一個月洗費係$850,
要返學就$1060:waha ...

你老公真係好, 我老公每個月單買佢玩的玩具, (例如, 相機, 電玩等)都唔止1000元, 咭數重...我都唔敢講, 唔敢想, 我經常話, 佢同$有仇, 每月出糧要使晒佢.....

侯爵府

6/4, 我單是一次和孩子看醫生, 我醫皮膚, 我仔咳, 已用了600+, 另11/4我咳, 又看了一次醫生, 單是二個上午, 已用了差不多800元, 四月份還有約10天, 不知會否再看醫生, 1k 只夠我找醫生數...

侯爵府

原帖由 焯媽媽 於 09-4-23 00:32 發表
6/4, 我單是一次和孩子看醫生, 我醫皮膚, 我仔咳, 已用了600+, 另11/4我咳, 又看了一次醫生, 單是二個上午, 已用了差不多800元, 四月份還有約10天, 不知會否再看醫生, 1k 只夠我找醫生數... ...

我今天又和仔仔去覆診, 因哮喘, 用了470元, 另四月份因去了旅行而取旅行藥, 兩個仔共500元, 今個月還有一星期, 我已奉獻給這醫生1730元, 一千元點生活??

侯爵府

原帖由 靚太太 於 09-4-27 11:23 發表
我覺得要省錢最好辨法就係................唔出街,唔出街真係洗小好多錢架!!

我家很少出街, 都成日唔見$$$$

我一家四, 今個四月, 大大話話, 單是睇醫生, 已約有10次, 每次平均250元, 都用了約2500元, 因單係我細仔, 今個月為了咳, 已看了四次醫生, 老公眼疾, 亦看了3次, 四月份還有數天, 醫生費唔知會唔會好似東華善款, 直線上升

侯爵府

唔好再講, 好既唔靈, 羞既靈....

首頁

尾頁

跳至