婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:以前似一家人,而家似陌生人⋯(長)

當因為你地嘈 佢地頂唔順朝朝比人咁嘈醒 同你地反面 搬走 唔想見到你地 還你所謂既家庭樂 但你覺得99樂唔樂 見到二兄弟反目成仇咁?

其實人地搬番黎係需要時間大家磨合 你地又有無了解或者理解一下人地既感受 你地係慣左早起 人地小朋友未出世係未慣 遲下bb 出世又係另一個磨合期 你有小朋友你好清楚

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 bell18 於 15-10-18 發表我覺

原帖由 anidacat 於 15-10-18 發表
我覺得你好聰明⋯其實真係要保持距離的⋯係我以前屋企唔開心,遇到奶奶就真係當咗佢阿媽,攞哂個心出黎⋯

...
手掌又係肉手背又係肉
in case 你二個仔女嘈交時 要脅你 佢再落黎就我走唔番黎 另一個就話 你咁就佢地我以後唔理你

你會點揀
有時有二個仔女就會有咁既問題出現
有時針無二頭利 我明你99點解唔答你住
因為佢仲未諗到應該點做 順得哥情夫嫂意

個細仔野蠻 得罪大佬 但鬧細佬分分鐘世界大戰 委屈大佬又有點過意唔去 唔知點算好

有時想保住定和諧生活唔一齊住就最好 得閒先番去探下老人家
少見就少嘈

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 anidacat 於 15-10-18 發表我

原帖由 小豬澄 於 15-10-18 發表
手掌又係肉手背又係肉
in case 你二個仔女嘈交時 要脅你 佢再落黎就我走唔番黎 另一個就話 你咁就佢地我以 ...
我99個邊上演過差唔多戲碼
最後我搬走 大家會更開心

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:以前似一家人,而家似陌生人⋯(長)

其實你比我感覺係爭寵 不過衰左
講真 你99已表過一次態仲想點
你老公已經話上去食 難道你99要出聲叫你地留底
如果拒絕既話你99塊面唔駛要 仲要估計唔到你地會講乜野 一陣話唔啦癈事人地唔中意 咁樓下又有排煩
二兄弟 二媳婦都爭寵 幫是坦一邊都比另一邊討厭 咁真係唔出聲好過

首頁

尾頁

跳至