自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說昨日中午同兩個仔去了九龍城食LUNCH, 見到有錶位就泊啦...唉, 但自己技不如人, 入位時應該"擦"到後面架車既車頭...咁即刻落車say sorry先啦...

咁個果司機好好, 佢話你唔好急, 慢慢泊好架車, 顧住兩個小朋友先, 咁我再泊好車後, 就即刻再落車猛咁講: 對唔住, 唔好意思...

佢話: 唔緊要, 最緊要顧住D小朋友, 你等陣出車小心D就得架啦...

此時, 我再望真D, 把聲咁熟既...原來係吳家樂...嘩, 佢真人好靚仔, 又型, 最重要係佢好nice, 佢既語氣令我即刻唔驚, 因為我係第一次撞到人地D車...

大宅

我架車係有SENSE的, 我一聽到聲已經停車, 其實理論上應該撞唔到佢架車既...不過, 初時我好驚, 所以都即將落車say sorry先...佢由始至終都冇叫我賠, 冇講比我聽花左那個位, 淨係叫我顧住小朋友先....

平時我開車係好小心的, 睇好晒位, 所以我一定唔會撞到人的..你放心!!!...

原帖由 cathy913 於 10-3-11 15:41 發表
今次樓主好好彩, 遇到好人...

但開心完, 請樓主真係好好提升一下自己駕駛技術!
撞到車都話可以賠錢, 如果撞到人點算

大宅

我又唔係感覺佢好高, 一般男人高度啦, 但好SHARP, 好ATTRACTIVE, 同埋佢同我講野時係笑容滿面, 同埋真係FEEL到佢係緊張我車入面D小朋友多過自己架車有冇花..

同埋你唔會覺得佢因為自己渣架名車(雖然我個架都係同佢同一品牌, 但冇佢果架咁新款), 而做出好似慌死你"擦"花佢果架果D態度, 佢既態度係一D都唔假, 你會FEEL到佢係真心的...

原帖由 mickeyeva 於 10-3-11 18:01 發表
年三十在太古城做主持, 原來他真人都幾高, 上次他上鄧藹霖個節目, 講及好照顧他3個仔女, 雖有2個工人, 樣樣事都親力親為, 真是一個好男人!

大宅

唔係好明你想講咩喎, 我又唔覺得撞到明星會有幾巴閉, 我只係將當日件事講下啫, 同埋, 我其實係唔知有冇撞到佢架車, 因為我唔係好識睇, 可能有擦親少少架...同埋, 當時情況, 我覺得我係需要say sorry, 咁又有咩問題呢...???

完全唔知你想表達D咩...

原帖由 TAROPIG 於 10-3-12 14:01 發表

咁你個post個題唔應該叫做『撞倒吳家樂架車』, 只不過『撞倒吳家樂』咋wor...

你又無撞倒佢架車, 猛同人say sorry, 又話人地nice, 無撞梗係唔會要你賠, 亦無理由鬧你, 全部著眼點都係你見倒『明星』啫! ...

首頁

尾頁

跳至