論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我頂唔順炒左果個好聰明,做野又快手嘅工人。
可能因為印尼過年,一個二個搏炒咁!
佢尋日自己掛住匿喺房拜神,大風大雨唔閂窗,擺我個1歲剛學行嘅仔喺廳!我返到屋企成間屋浸晒!窗台d水多到湧哂落地!我個仔又餓又驚又濕晒喺度爆喊!
我問佢咩事,佢就瞇埋眼拜神,理都唔理我,我打畀agent, agent叫佢聽電話,佢都唔理!agent打去佢手提,佢都唔聽!
我即刻叫佢執野返元朗agent度!
佢應該會返去過年再返來搵工,各位小心!
Siti an@ish, 12-10-1985, 已婚冇仔女,2年星加坡,1年hk

家有2貓+叉燒仔~

大宅

終於提早炒左個70分工人!因為佢由70分變成-10分!大家小心!

我頂唔順炒左果個好聰明,做野又快手嘅工人。
可能因為印尼過年,一個二個搏炒咁!
佢尋日自己掛住匿喺房拜神,大風大雨唔閂窗,擺我個1歲剛學行嘅仔喺廳!我返到屋企成間屋浸晒!窗台d水多到湧哂落地!我個仔又餓又驚又濕晒喺度爆喊!
我問佢咩事,佢就瞇埋眼拜神,理都唔理我,我打畀agent, agent叫佢聽電話,佢都唔理!agent打去佢手提,佢都唔聽!
我即刻叫佢執野返元朗agent度!
佢應該會返去過年再返來搵工,各位小心!
Siti an@ish, 12-10-1985, 已婚冇仔女,2年星加坡,1年hk

家有2貓+叉燒仔~

大宅

回覆:終於提早炒左個70分工人!因為佢由70分變成-10分!大家小心!

多謝各位,bb冇事。之前有幾位媽媽睇左我70分工人果個post,叫我介紹畀佢地,我都拒絕左,因為佢d態度實在太差。雖然佢做野係醒目快手,但唔想大家激到嘔血,所以都提大家小心。
至於agent方面,我覺得佢地都算盡責,之前佢地都試過幫我同工人傾,又試過叫工人返agency,由老細親自出馬話佢。但奈何係工人本質太差,唉!尋日佢地都不斷道歉,話會趁呢2個星期再教下個工人。換工人又肯畀discount我,只係我之前已搵到另一個,所以冇接受。

家有2貓+叉燒仔~

大宅

引用:佢地襯新年博炒,係為左博張機票錢定係真係

原帖由 CBabeY 於 12-07-24 發表
佢地襯新年博炒,係為左博張機票錢定係真係返家鄉?
2樣都係啦

家有2貓+叉燒仔~

大宅

回覆:終於提早炒左個70分工人!因為佢由70分變成-10分!大家小心!

雖然我覺得間agency嘅服務幾好,不過呢度之前有1位媽媽投訴過,為免勾起果位媽媽嘅不快回憶,所以我唔開名了!

一陣我post黑面姐姐張相!

家有2貓+叉燒仔~

大宅

引用:Quote:原帖由+chancheukyiu+於+12-07-24+發

原帖由 CBabeY 於 12-07-24 發表
咁,出張平機票,送埋佢一程去機場,唔好俾機會佢再響度搵工喇。
我都好想搵平機票,但去邊度搵?佢單程返三寶龍,請各位幫忙!thx!

家有2貓+叉燒仔~

大宅

星期六阿仔開生日會,佢全程西口西面坐喺度!乜都唔幫手!前面個小朋友係阿仔d fd, 我個仔已經唔知爬左去邊!

在場嘅朋友+朋友嘅姐姐都睇唔過眼開聲話佢:野又唔執,b又唔湊,招呼都唔打!

家有2貓+叉燒仔~

大宅

引用:如果大家留意下,+我發覺印家陣仲衰過賓樓主

原帖由 leekung261105 於 12-07-24 發表
如果大家留意下, 我發覺印家陣仲衰過賓

樓主 pm 咗個 travel agency你, 你試下啦!! ...
Thx!

家有2貓+叉燒仔~

大宅

引用:坐係度靈魂出竅咁?+好難想像佢曾經做野70分

原帖由 lily-of-valley 於 12-07-24 發表
坐係度靈魂出竅咁? 好難想像佢曾經做野70分.
頭3個月有90分添!但有咩用?愈來愈衰

家有2貓+叉燒仔~

大宅

Sorry,我今日按錯掣,出左幾次post。我喺另一個post開左佢相!

家有2貓+叉燒仔~

大宅

引用:其實,+我想問,+如果影相証明係佢做野有問題

原帖由 小鈴鐺 於 12-07-24 發表
其實, 我想問, 如果影相証明係佢做野有問題,
抄佢都要補一個月??
要,除非報警之後佢被拘捕,官又判左佢坐監,咁就唔使賠。否則佢上勞工署吿你多數走唔甩

家有2貓+叉燒仔~

大宅

引用:係HK一年,係咪斷約,你咁都請??

原帖由 seemoyee 於 12-07-24 發表
係HK一年,係咪斷約,你咁都請??
Hk一年=佢喺戉

家有2貓+叉燒仔~

大宅

引用:係HK一年,係咪斷約,你咁都請??

原帖由 seemoyee 於 12-07-24 發表
係HK一年,係咪斷約,你咁都請??
喺HK一年=喺我屋企做左一年

家有2貓+叉燒仔~

首頁

尾頁

跳至