懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我都小x左一次, 所以都明白, 請你好好休息及調理. 我都等這個bb等了2年, 起初還以為冇機會, 因為我身體太差, period 又超唔準30-9x 都有, 但上天會聽我地的禱告, 相信你好快就可以bingo.
其實, 你已經好叻女, 我當初是小x 才知道有bb, 我唔敢同任何人講, 包括老公, 心理真的超sad, 任何事都看不順眼, 直至3個月後, 最終同老公吵架時爆出來(我同老公拍拖1x年都冇吵過10次), 老公才明白我的感受, 但我地一直唔咁同家人講 (驚罵), 直至今年過年後才同媽咪講, 因為佢問我幾時要bb, 我見到佢流眼淚.......個心好痛, 所以你要好好照顧自己, 我地支持你.
9/3-7W2D 0.67cm  16/4-12W5D 3.50cm     14/5 - 16W5D 9.15cm

別墅

ryanne 發表於 11-4-26 23:59
回覆 Cookiee 的帖子

我哋屋企人都唔知我曾經有2次懷孕 AND 小產,一來唔想佢哋一場歡喜一埸空,二來唔想 ...

可能以前太細個, 又接受唔到有左bb, 但冇左, 那種痛當時唔想俾老公一齊經歷, 以為自己一個可以carry 得到, 以為時間可以忘記, 有時同老公講起佢都會話我傻. 可以講出來你已經好叻, 我成年先可以冇咩事, 但一直都唔敢同人講, 反而現在有b 前講左成個人都輕曬.

我問過醫生, 現在的媽媽第一次都好容易小x, 因為工作太忙, 所以不用擔心, 尊心調理吧 !
9/3-7W2D 0.67cm  16/4-12W5D 3.50cm     14/5 - 16W5D 9.15cm

別墅

ryanne, 今天試下食完飯同老公出街散行步, 回家沖個白白, 早點訓

首頁

尾頁

跳至