烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今次係我第一次整Apple Crumble,所以精挑細選食譜,希望一

次就可以成功~ Wow~ 呢個食譜,果然冇令我失望啊 ~ 超酥鬆

又juicy~ Yummy Yummy啊 ~

原來Apple Crumble係要配雪榚食嘅呢~ 哈哈哈~我呢個大鄉里
家陣至知啊~ 下次再整Apple Crumble時,一定要買番盒雪糕先~

我要將呢個Apple Crumble改名做邪惡酥鬆蘋果批,皆因個批一出爐,

已經香到冇朋友,跟住初時切十六份之一嚟試食,點知實在太鬆化美

味,忍唔住又切多八份一,然後再切四份一,跟住為免邪惡力量繼續

蔓延,嬲得滯將個批放咗入盒,完全要佢離開我視線範圍以內,我先

逃過一刧咋
~ Wakakakaaaaaa~
以下係酥鬆蘋果批嘅製作花絮~ 哈哈哈~

超酥鬆Apple Crumble食譜請點擊→

男爵府

tammy2008~

係呀~ 我諗冬天食會更正,因為冬天要多d卡路里,食多件都唔怕肥啊~

Jen123~rolandbb~emilyaa~mimi6812~pigpigyy~yee2008~CCAU~眼訓貓~mandy-is-good~珊珊姨~

Thanks ^3^

男爵府

wingwing2008~ Thanks^^

男爵府

回覆 HongV 的帖子

如果凍咗,個餅底可以再焗番鬆脆,但個餅面雖然都可以焗得脆,但就質感會有少少分別呢~ 啱啱焗起你會食到餅面係一粒粒嘅鬆脆,但翻焗佢會變咗一塊咁嘅鬆脆啊~

我係用五粒的嗰款華盛頓蘋果啊~

首頁

尾頁

跳至