跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

Kaymeebu 發表於 20-7-10 07:09
我個學區7月1号打電話黎 叫我地online check in 提供兩習方案 online同in person. 7月13号前唔check in 當 ...

我嗰校區7/8前要揀online定in person,唔揀就係online。我啲小朋友大過你哋,升9年班個女揀咗in person,升7年班個仔就揀咗online。
幫佢哋分析過risks,佢哋自己揀。

其實教育局講咗話開學前兩星期先至要confirm,所以到8月仲可以改,到時睇下疫情再分析。

伯爵府

好媽媽勳章

rose-mag 發表於 20-7-16 08:00
我地今朝都宣佈將會全網課,雖然7月尾至會呈上教育局通過,不過校區總監今日一早出電郵通知家長,希望家長 ...

我哋health authority都已經落order話9/7前唔可以in person。

伯爵府

好媽媽勳章

TSX 發表於 20-7-22 12:57

我個州爆得好勁, 我住嘅county更係成個州嘅頭三位, 日日創新高! ...

我個州都係頭幾位,個county之前的positivity rate係全國首位添。最近好似終於plateau返,希望可繼續。

我個district的survey好唔同。98%的有參加,73%揀in person, 27%揀virtual。 但之前health authority已經話9/7前不能 in person,所以已經話咗頭三星期會virtual。校區其實真係難做,如果所有人的要求都要satisfy,咁又點social distance?又點會夠老師?

我明各有難處,有得選擇時咪揀適合自己屋企的,冇就make the best of it。

伯爵府

好媽媽勳章

mugtaitai 發表於 20-7-23 05:15
我哋 school district 啱啱出左通告,開學頭 6 個星期全 virtual,之後再睇下疫情發展再決定下一步點做。下 ...

小朋友想返學係正常。我估只有宅男宅女才會唔想返(我仔想返,但又怕死)

伯爵府

好媽媽勳章

rose-mag 發表於 20-7-24 04:07
唔好話細路,大人都想返工,但如果真係要大家SIP去改善疫情的話,犧牲少少都要。
我仔女都想返學,因為真 ...

唉,我估都係要慢慢摸索到一個平衡點。

伯爵府

好媽媽勳章

rose-mag 發表於 20-7-24 04:42
要等到新增確診個案(其實應該係要睇死亡數字同病床/ICU飽和率)唔再日日標升一萬幾千單,之前我地呢度太 ...

我哋仲早過加州,所以亦爆得早過加州。我覺得主要原因都係太多人太早放鬆。一放鬆就會爆,好似香港咁。所以要開的話就要人人不可放鬆

伯爵府

好媽媽勳章

眼訓 發表於 20-7-24 10:24
d人放鬆咗?不如數吓有幾多曾經緊張過?被逼抗疫嗰d唔計。

咁被逼抗疫都係會令人緊張嘅。宜家mask order都係逼人緊張啲。

伯爵府

好媽媽勳章

rose-mag 發表於 20-7-24 12:40
唔駛遲d, 我已經見到果班反對打疫苗嘅話唔會打,話違反自然,話人有陰謀害死人,話學校唔開係政治考慮,話 ...

所以戴口罩都係要逼嘅,no mask no service...it’s that simple!

伯爵府

好媽媽勳章

rose-mag 發表於 20-7-24 13:21
佢地講憲法講人權,吹脹,但我都有唔做你生意唔服務你嘅權利。我最鍾意見到銀行餐館果張poster: we reserv ...

Exactly...I respect ur rights until u start to violate mine!

首頁

尾頁

跳至