跳至

首頁
12345...21

尾頁

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-4 11:00 AM 發表

咁遲先買架,不過到時未必有大減價,就算有個肚咁大好難同人迫,睇下點先,如果真係減得多先買d啦~

都係架, 到時個肚大, 行多兩行又腰骨痛!
我之前好似新年前後荃灣吉豬島減價, 果時就買定d奶樽, 奶煲, 沖涼盆就真係好遲先買!

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-4 02:13 PM 發表

SO,有人話個肚大得快,陀得高係仔仔WOR

我陀大仔時, 未就係咁樣囉!

男爵府

原帖由 stbb06 於 10-11-4 01:59 PM 發表
除非有特別問題要返東區跟,如果唔係係會叫你去西灣河健康院的~

你近來幾好呀麻?

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-4 03:21 PM 發表

咁依家呢胎唔係咁呀,咪即係囡囡~

其實而家個肚係自己的脂肪, 都未係阿b
我仲要過多兩星期先夠3個月, 真係知d同事幾時開口問我!

男爵府

原帖由 stbb06 於 10-11-4 03:13 PM 發表
我出左院喇,我係10月24日入院架,o個朝發現底面褲都濕到過哂(似係血水),我驚係個環攪到穿左水,咪即刻入東區囉,佢地就叫我入院喇,入到去又照超聲波又開夾睇,話唔似係穿水喎,我問佢地咁咩事會咁,佢地只係答我作小產囉, ...

嗨, 無事就好啦!!
st paul個醫生又真係幾攪笑, 不過佢都係唔想你太擔心!
你除左唔好攞重野, 仲唔好 "烏" 底身攞野呀, 做乜都要慢, 唔好心急呀!

男爵府

morning ar JM
我囝囝尋日去左瑪麗睇醫生啦, 不過醫生話佢都唔係嚴重野, 咁都放心d, 而家排左12月3日做手術, 不過呢段時間, 囝囝一定唔可以病, 病左就要再遅d先可以做手術, 唉!! 天氣又凍, 真係要好小心照顧佢先得呀!!

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-6 11:01 AM 發表

咪係!懷孕係絕對絕對唔可以照X-RAY架WOR,照左BB唔要得架!,妳係咪攪錯左呀??問清楚好D呀~~
另外,杯糖水好似都有茶餐廳涷飲個杯咁大杯

唔係呀麻? 飲到嘔都未飲完啦!!?????

但係我有個2011年2月媽媽, 佢話如果有唐尿低先要咁大杯, 佢都係飲好妯杯......!?

男爵府

原帖由 LJ_BABY 於 10-11-5 12:30 PM 發表

如果你食完甜野會嘔,咁你試下自己煲,落小小糖就好,我而家通常一星期煲一次

都得喎, 聽人講, 桑記生係藥材鋪都有得買, 洗洗佢就可以煲, 都唔係太難!!

但係知唔知小朋友及老公飲唔飲得架?

男爵府

原帖由 LJ_BABY 於 10-11-5 12:26 PM 發表

我都以為到左12W會無咩野,點知呢幾日好無胃口,夜晚果餐會食到想反胃,食完個胃又頂,個口又好淡淡,咁樣落去點增磅呀

講問以為自己開始好d, 我星期四晚放工, 唔知係未落雨, 等左好耐紅van, 等等下覺得自己開始唔妥, 已經好驚又血糖低, 點知真係, 果晚老公有野做, 陪唔到我放工, 我企企下又頭暈, 又流汗, 真係唔知點好, 以為實暈底, 好彩咁岩有車到, 我即刻上車搵個位坐, 好彩坐左一陣就無暈!! 我陀第一胎時, 都係咁下下週數試過一次, 所以而家放工已經食左小小麵包先走, 點知都有事.....!!

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-6 12:00 PM 發表

咁佢杯杯一樣咁大既,抽完血就自己去拎自己係10分鐘內攪店,我未講完....杯野唔係全FULL既,一大半FULL LAW,嘻嘻~

mouth: 一大半都夠囉...... 咁杯野乜野色架?

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-6 12:05 PM 發表

嘩...唔好講小WOR,睇下醫生CHECK下好D WOR,係街暈好危險架..........血糖低我聽人講係含粒糖

呢樣我知呀, 第一胎時醫生都有講, 但係我食甜野會嘔, 連食甜包都唔得呀, 所以真係無計!

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-6 11:58 AM 發表

祝妳一切順利,不如要仔仔帶口罩返學,學校太多小朋友啦~

我都打算寫手冊, 叫老師幫手睇住佢, 要帶好口睪, 希望順利啦!

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-6 12:14 PM 發表

透明糖水,好似食豆付花果D糖水咁,當然冇咁好飲啦,水底好似有D檸檬核咁

哎呀.... 令我諗起獎門人玩遊戲果杯野

男爵府

morning ar JM
雖然放左1.5日假, 但仲好倦

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-7 05:33 PM 發表

oh~thx~~~~~~~~!我驚我拎過重野同飲過涼野所以咁

做乜咁快飲涼野呀? 而且天氣凍啦, 唔好再飲啦!

男爵府

原帖由 LJ_BABY 於 10-11-8 01:35 PM 發表

到時咁多人,又要排隊,都唔知自己頂唔頂倒呀!!!!

其實我會買定小小野俾小b先, 等佢出世後, 8月荷花個bb展先再去入貨!

男爵府

原帖由 LJ_BABY 於 10-11-8 01:02 PM 發表

我有個朋友佢有左果時就係條街度暈低左,撞到塊面同腳都損左,所以頭暈真係要小心,我自己有時都會頭暈暈,所以我出街個袋一定有野食同熱水!!!

我個袋都有麵包同熱水呀, 不過果日話暈就暈, 但又好快無事.... 我明天睇bb, 都會同醫生講下, 等佢check下我其實係血壓高頭暈, 定係血糖低頭暈!!

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-8 12:50 PM 發表

只可以飲多D水,其他清熱氣都係寒涼野黎~

係呀, 我地而家熱氣真係唔好亂食野呀, 所以為耐熱氣, 有時都要介口架! 又不過, tesstess, 你喉嚨痛, 會唔會乾燥呀? 沖杯溫的蜜糖水飲下呀!

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-8 12:49 PM 發表

琴晚成晚冇覺好訓,個肚D M痛好似陣痛咁,痛一排又停一排,不斷循環,已經2日啦,個頭又痛,我以前黎M一定頭痛,唔知係咪宮縮呢?怕唔怕呢??

我呢幾日都有頭痛呀, 不過我估係我瞓得唔好, 個人太倦, 又有小小懷疑自己唔夠血所以頭痛!!

不過我又無m痛喎, 你不如打去問下醫生, 你呢個week數有m痛feel正唔正常呀!

男爵府

哇~~ 頭先同同事飲茶, 佢地叫左個lunch set, 包左個湯, 同事一飲就話好甜好好味, 我聽見就擔心啦, 好彩 "不" 左湯 "咋" 上台, 哇~~~ 原來係竹蔗, X根, 馬蹄, 生魚湯 嚇c我, 好彩無飲!!

又不過, 都食左半碗馬蹄露, 知唔知呢個糖水飲唔飲得架??

仲有呀, 我勁想食羊腩煲, 你地有無食呀?

首頁
12345...21

尾頁

跳至