跳至

首頁
34567...21

尾頁

男爵府

原帖由 xglo 於 10-11-18 01:30 PM 發表
一定PASS啦!!
約到照結構又幾好喎,但其實係咪多數都有得做嫁?

我都唔知喎, 之前見有jm話約唔到結構, 我仲擔心我都無位, 點知都有得照, 真係好!

男爵府

原帖由 xglo 於 10-11-18 02:13 PM 發表
咁你個姑娘又幾好喎,比心跳你聽,我上次見果個講野好似蚊吱咁細聲,都聽 得唔係好清楚佢up咩!!

係呀, 呢個姑娘真係幾好!
其實我2月小x時都係上瑪嘉烈睇, 當時我已經覺得佢d醫生, 姑娘 & 姐姐都ok, 今次睇完, 個感覺都幾好, 而家又15/16唔知上唔上番去生好, 雖然已經係港安俾左deposit, 但未夠一個月都可以退, 而家仲諗近!

男爵府

原帖由 jjtseung 於 10-11-18 03:54 PM 發表
回歸!

呢排好忙ㄚ... 爸爸開始放大假, 幫我湊女出出入入, 我輕鬆唔少!

細細仔size over 97%...

12W5D 7.34cm
我依然無胃口, 成日作嘔...

仲有, B仔度頸皮肥佐, 最後要抽絨毛, 初步報告正常 ...

哇~~ 你bb都好大隻喎, 成7.34cm~~
即是你已經抽左抽絨毛啦? report出左ok呀?
我都覺, 遇到個好醫生, 成件事都會唔同晒架!

男爵府

原帖由 xglo 於 10-11-18 10:32 PM 發表
嘩~咁唔會唔會遲d真係多到整濕個bra嫁?

未生就唔會點整濕個bra, 不過生左之後, 真係要用乳 "剪" 架!

男爵府

原帖由 mimi0305 於 10-11-18 06:12 PM 發表
PMH個結構真係難約架,其實好多媽咪都約唔到,今日做產檢醫生自己同我講,你係咪出去做結構,話已經FULL晒,我咪講我一早BOOK左PMH個結構,因為B2既醫護人員一早幫我約左. ...

哦? 你尋日 (18/11) 都上左瑪嘉烈呀? 我都係, 不過我照oscar, 咁我未好彩, 俾我book到?

男爵府

原帖由 mimi0305 於 10-11-18 06:08 PM 發表

我都係食完做餐先留小便,血糖報告5.5正常,但我就有5.9高左少少,今日一朝我就留定小便驗血糖正常,但媽咪有糖尿,醫生又講咁早驗到有血糖就要安全少少,睇下有無事,touch wood有事都可以及早治療,醫生約我星期一返去飲 ...

其實我都擔心血糖唔pass, 因為我呢胎唔想食肉, 只有食菜, 生果, 飯, 麵, 好高碘粉質呀, 如果要介口, 真係唔知食d乜!

男爵府

原帖由 phantomlaw 於 10-11-19 04:40 PM 發表
有無胃口食魚?

有呀, 我食到魚呀, 咁即係點呀?

男爵府

原帖由 mimi0305 於 10-11-19 05:56 PM 發表

我就係乜都無介口,專係汁撈飯,食腸粉又大PEA醬,C6都無我咁好氣,就黎俾我激屎,但好無汁無味我又唔鐘意食,唯有等下星期個血糖測試證實左係咪真,先再介口.到時可能咪改返自己煮自己食,可能會健康D卦 ...

我都係咁架, 原來no汁都有事架?? 咁我就連飯都食唔落啦!

男爵府

原帖由 jjtseung 於 10-11-22 11:15 AM 發表
我都唔好得幾多... 三個kids, 兩個工人, 養車, 我做全職媽媽幾年啦, 老公的擔子真係唔輕... 好彩兩邊的老人家都有長奉, 我地象徵式每個月比d錢...
我主力考私校/直資, 老公有子女教育allowance, 幫補好多!
區內的官 ...

係呀, 有時諗, 而家做父母比自己爸爸媽媽年代辛苦, 乜都有人爭, bb未出世就要搵定幼稚園, 搵左幼稚園又要搵小學, 又要睇間小學上邊間中學咁!

男爵府

原帖由 dorcas910 於 10-11-22 11:00 AM 發表
我今次是囡,我屋企人也是比我還興奮,周圍睇D女仔衫想買。當然我都好興奮,見到D裙仔就好開心。

我照oscar時, 我老公問姑娘知道仔女未, 姑娘話未有咁快知, 所以我仲要等, 希望12月返c+照可以知道啦, 因為我keep住大仔d衫, 一屋都係, 快d知道就可以決定要定唔要呀!

男爵府

原帖由 dorcas910 於 10-11-22 10:31 AM 發表
大仔自行分配學位唔收佢,真係好唔開心,一心諗住收佢的話坐月時就唔使煩,而家又要等等等了。

出年到我煩啦, 我都係只有兩間心水小學呀!
你呢次自行分配係未即是已經過左大抽獎果次啦, 咁而家係未要自己呃門呀?

男爵府

原帖由 mimi0305 於 10-11-20 08:07 PM 發表

咁要你多指指教,我以前煮咩餸都以C6口味為先,多數揀海鮮,烚蝦,最鐘意薑葱炒蟹,但依家煮呢D都係C6食,今晚蒸水蛋,用蝦米勝瓜滾湯,鮮茄紅3魚.我淨係識整簡單既,高難度既我真係唔識煮. ...

買個焗爐呀, 調左味焗就得啦, 火都唔洗睇, hehe!!

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-20 09:45 AM 發表
琴晚磅重左6磅,醫生話唔好飲濃茶,咁有冇人知飲唔飲得花旗參茶??個人好燥呢~

西醫叫係唔好飲濃茶呀? 因為影響鈣吸收呀?
你點燥呀? 如果我牙肉痛, 朝早會飲杯salt water呀!

男爵府

原帖由 mimi0305 於 10-11-22 03:08 PM 發表
今日飲完糖水喇,糖水一D都唔難飲(糖加水),但就好大碗,飲到一半已經覺得作 ,真係好難頂,捱完2個鐘頭後抽血,諗起下次2月再飲真係怕怕.E+喉嚨好似有痰咁,頂住頂住,又想作 ,嘔左D胃酸出黎咁,我E+真 ...

吓? 仲要飲呀? 因為之前唔pass所以要飲咁多次呀?
陰公囉, 飲完未連飯都唔洗食?

男爵府

原帖由 xglo 於 10-11-23 09:33 AM 發表
我又係唔太仲意食甜野~有時去餐廳飲0水,落多少少糖水,都飲唔到,諗起呢杯野,就暈mouth:mouth:" />

我飲0水, 直頭唔落糖, 就算飲奶茶, 都係半包, 算過一次阿仔成包糖倒晒落杯奶茶到, 完全飲唔地, 所以呢杯糖水我都好驚!

男爵府

原帖由 mimi0305 於 10-11-23 12:33 AM 發表
我都唔知幾時通知我PASS唔PASS架!果碗糖水唔淨止飲果下辛苦,可能因為無食野,加埋D胃酸,不停想作嘔,我都係座左半個鐘,去左醫院下面個公園吹下風、飲DD水,先舒服D.28周我要再飲(好多孕婦都係差唔多7-8個月飲),希望到時我有勇氣再去飲勝 ~

好, 我地一齊乾杯

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-22 03:37 PM 發表

所以我飲淡茶LAW,仲有咪好火LAW,我又冇誡口有時食煎炸野BBQ,幾廿歲又成日生暗瘡,又唔飲得涼茶又唔敢搽藥膏!

我星期日都bbq黎呀, 所以尋晚問左媽媽煲雪梨apple水一家人飲, 你都試下呀!

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-22 03:34 PM 發表

自行係第一ROUND,除非好高分先會易入D,都係接受叩門,跟著第2ROUND跟住址大抽獎,呢次機會大好多,我仔之前係第2ROUND入到心儀小學,收到結果真係標眼水,不過係和尚寺,咁第時兔女郎又要煩過........ ...

哦~~ 原來我兩樣野倒轉左! 我想阿仔入的其中一間小學, 係bk睇, 好似有20分第一round都入唔到呀, 所以我都唔知點攪好啦!

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-22 03:28 PM 發表

如果妳又係囝囝可以慳番買衫錢同玩具錢WOR,我都成屋男仔玩具,叫呀仔掉咁D無位,佢話照留番俾阿妹玩WOR

HEHE~~ 我尋晚發夢, 細B出左世, 好可愛, 係醫院抱佢時好開心, 聞下佢仲香噴噴, 因為岩岩沖完涼, 雖然夢入而無人同我睇佢性別, 我又無開佢片睇, 但直覺佢係仔, 仲好似哥哥!!

男爵府

原帖由 Gift@20100101 於 10-11-23 10:05 AM 發表
我之前都有發到類似嘅夢, 個感覺似係囡, 之後產檢照U/S個醫生就話似係囡嚟, 原來BB想提早話俾我知佢個性別

其實老公想要個女, 而我大仔又成日話佢係妹妹, 我自己就無所謂, 生個女可以陪我浸溫泉, 生個仔就唔洗帶佢去廁所, wakakaka~~~~

首頁
34567...21

尾頁

跳至