跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有無Jm帶過狗狗搭國泰飛加拿大? 除左去獸醫攞瘋狗針同健康證明,仲有無其他?健康證明使唔使漁農處加簽?
我打過去國泰但d CS答得好唔清楚
我check過加拿大入境果邊其實只要求瘋狗針,其他乜都唔使。

愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

男爵府

引用:問加航, 服務態度親切, 解釋詳盡. 國泰好

原帖由 JM 於 15-04-16 發表
問加航, 服務態度親切, 解釋詳盡. 國泰好似吾多歡邊貓狗!!
但我已經買左CX啦,其實樣樣都ok,只係要乜文件方面答得唔清楚

愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

男爵府

回覆:帶狗狗搭國泰

有無邊位知?thanks

男爵府

引用:回覆 GiCa 的帖子你可聯絡這位多倫多的國泰

原帖由 xxixixx 於 15-04-19 發表

回覆 GiCa 的帖子
thanks xxixixx

男爵府

回覆:bebilam 的帖子

yes, please get me the info, thanks

男爵府

回覆:bobbi 的帖子

US$200 +,視乎個籠尺寸。

男爵府

引用:回覆 GiCa 的帖子你可聯絡這位在多倫多的國

回覆 GiCa 的帖子
昨晚平安到步,狗狗好乖無喺籠大小便,所以嚟到仲係香噴噴

男爵府

引用:回覆 GiCa 的帖子你可聯絡這位在多倫多的國

回覆 GiCa 的帖子
xxixixx 多謝你的info

男爵府

回覆:bobbi 的帖子

其實根據加拿大寵物狗入口規則,只須有牌vet出張信證明狗狗已注射瘋狗針就可以。信上要寫針牌子,有效期,series no, 狗狗的品種, weight, age, etc.
我個vet都有寫埋狗狗好健康。佢好似只收左我300蚊出信,因為我狗狗啱啱夠期打一年一次果d針,可能因為咁佢無再收我檢查費 (電話book時姑娘話可能收300)。
我落機後就去超大行李果度接番狗狗,跟住過海關,比佢睇張瘋狗針證明,跟住就一齊返酒店啦

男爵府

引用:Quote:原帖由 GiCa 於 15-08-08 發表其實根

原帖由 CM26 於 16-04-17 發表
想問下是否需要漁農處加簽?健康証明有效期14日內?
唔需要。健康證明好似係上機前7日內,不過唔肯定,最好問吓airline.

首頁

尾頁

跳至