懷孕前後

跳至

首頁
12345...19

尾頁

大宅

我住法國。9月就生B。

goosema  住澳洲Brisbane,囡囡10個月大,老公係香港人  發表於 11-5-29 10:34
lovemy2kids  住澳洲 Canberra, 有2個小朋友, 大仔3.5歲, 細女 10個月大.  發表於 11-5-23 00:09
LittleMss  係花旗國住, 正在好努地戰鬧, 希望可以盡快做媽咪!  發表於 11-5-21 05:33
Chocobean  住加拿大,老公係加拿大人,第一胎産期12月中  發表於 11-5-20 14:19
GFung  住澳洲 Sydney, 老公係香港人.  我都係第一胎, 預産期十月頭.  發表於 11-5-20 14:12
lottieclee  Currently 住香港, 不過應該好快搬返Chicago... 大仔4歲, 小B 6months  發表於 11-5-20 13:37
penpenmama  住澳洲 Adelaide,今次第一胎,老公都系香港人。  發表於 11-5-20 09:00
Suissesse  住瑞士,收養寶貝女,9個月大!  發表於 11-5-20 02:53
jamie_mama  Jamie_mama, 而家住係Dubai, 應該1Jun開刀生小B女!老公都係香港人。  發表於 11-5-20 02:24
waihabb  waihabb, sweden, 順產 b女 8mths.  發表於 11-5-20 02:16

大宅

哦..原來你係英國。我地都好近喎!只不過隔左個海...嘻...我係法國呀!你個囡囡好可愛呀!

大宅

哎呀!原來是你....我之前有睇你個yahoo blog架。你而家有左幾多個月呀?

大宅

哦....我都明呀!有左真係好累同唔舒服架。我剛剛有左時都係連個yahoo blog都冇理呀!現在好少少, 所以我間唔中先打下。點都好...你剛剛有左休息多D啦!

大宅

Hello!你好呀! 哦..你係杜拜呀!好似有好多香港人都係杜拜住喎!你住左好耐架啦?會唔會好唔習慣呀?

大宅

你係關島住呀!關島多唔多華人架?我想問呢...你地有冇試過15weeks時個肚谷住谷住的感覺呀?因為我呢兩人谷得好勁..好辛苦呀!唔知正唔正常..

大宅

Corina....Welcome啦!生左同未生都可以一齊傾。係呢...你生左仔定女呀?我就9月預產期...不過到而家都未去照仔定女。

大宅

Ms. CKI...CALIFORNIA.... 估不到有好多有左的媽媽係世界各地呀!你都是剛剛有左...身體幾好嗎?祝你有個開心的懷孕期啦!

大宅

bebeborn...你好呀!你同我朋友都係7月生呀!我想問有左6個月個肚會唔會好大架?因為我想有左6個月時返香港。。。不過我老公又擔心我個肚會好大好辛苦。。所以想問問呀!

大宅

我老公就成日都好擔心我返到香港人多,成日出街。。。佢驚我會病。不過唔通有左就唔出街咩。最緊要自己小心d囉。其實我又想問。。返到香港應該買咩bb野抵d呀?因為今次係我第一胎。。我都唔知應該幾時先開始買bb野好。

你個女女3歲半應該好得意呀!佢知道有個細佬咪好開心囉。。。因為有人陪佢玩。

大宅

jamie_mama 發表於 11-4-7 19:29
Hihi! 我都係杜拜㗎!就嚟8個月啦!

艾利太,我係5個月嘅時候返咗香港入貨,唔知係唔係離開咗香港有一段 ...

Hi Jamie mama,

我6月時打算返香港入D baby clothes, 不過唔知香港而家的奶樽買幾多錢呀!所以諗緊奶樽好唔好返到來法國先買。

此外, 我6月返香港。我都有D擔心我會唔會病呀!因為我住係外國習慣左冇泠氣。但返到香港就好多地方都有。可能到時除了見我屋企人同買野外,我係咪都係少要人多的地方好D呢?!

大宅

vincciw 發表於 11-4-7 20:54
回覆 艾利太 的帖子

我來左3年半啦,跟我男友(而加老公 ) 由香港過來。工作中。

哦....都3年幾啦!起初你去到時,天氣,食物等等會唔會好唔同,唔習慣呀?
因為有時我睇電視介紹果度, 我見到果度有好多唔同國家的外國人係果度做野。哈..有時我都叫老公不如佢去Dubai做野啦!

大宅

涼粉媽媽 發表於 11-4-7 22:17
我都係O係英國呀~~~

Welcome!!!原來都係住在歐洲的靚太。嘻....你現在有左幾多個月呀? 近來法國的天氣唔錯...英國呢?

大宅

bebedidi 發表於 11-4-8 03:09
係日本生完BB 冇耐, 而加返左香港避難

Hi bebedidi,

你好呀!你係日本住得近唔近果到呀?不過成日係新聞見到真係個心唔舒服呀!希望日本加油啦!
係呢!你個BB剛剛出生呀? 生完之後休息多D呀!好好保重身體呢!

大宅

emmypun 發表於 11-4-8 05:20
我想問你地住果到有冇產婦M巾賣?  
係香港我地就用網褲+產婦M巾, 但我依度搵唔到依兩樣野, 咁D ...

哦...估不到關島韓國人多喎!咪會有好多韓國餐廳囉?
此外, 我住果度見到有產婦M巾賣呀!網褲我就真係未見過有得賣同埋我都唔知咩來架。我呢邊的產婦M巾好似冇翼架..不過就比平時女士用果D長同thick好多。 不過醫院會比張list話要唔要買架...

大宅

pigpig 發表於 11-4-8 10:28
Hi!我住澳洲
我有2個女,一個9歲,一個15個月依家好努力追緊第3個!
因為一拖2,所以都幾忙 ...

Hi pig pig,

張相係唔係你個女女呀?佢好得意呀!追緊第3個呀?好呀...希望你早日成功呀!
有時係BK同唔同的人傾計..幾開心架。我係第一胎,有時同老公講佢又唔明。成日只係覺得我的擔心係多餘。所以我令願趁佢返工,我就上bk搵人傾計囉。

不過真係估唔到呢度都有好多外國的媽媽喎!有時大家都係外國,會明白大家的處境多D呀!

大宅

pigpig 發表於 11-4-8 10:33
Hi!你好呀!
你依家15W,肚谷谷係正常ga,因為子宮擴大,BB起大屋呀只要唔見紅同流啡,就唔使太擔 ...

原來係正常。不過前兩日真係谷得好辛苦。有時谷到我成日要起身去小便呀!不過昨日訓係間床時, 我摸下個肚落DD, 感覺到有D 卜卜的感覺。不過好輕的卜卜同跳跳下的感覺。但係又冇理由係我個心跳呀!唔知會唔會係阿B的movement呢?

我住法國呀!嘻....唔係英國。不過澳洲好唔好住呀?

大宅

bebeborn 發表於 11-4-8 12:51
回覆 艾利太 的帖子

Hi 艾利太,我諗個個人唔同,我6個月都唔算好太,我都係第一胎,5個幾月果時我仲走去行山 ...

Hi bebeborn,

希望我6月返香港時個肚都唔會好大啦!如果唔係..係機上會好辛苦呀!

掃貨一定要呀!我呢邊的baby clothes貴到呢...一件都要十幾二十歐起。係呢....你屋企人會唔會去陪你坐月呀?

我都明白呀!始終都會有D擔心架。好似我之前都唔知自己有左,仲走去做gym,去旅行時又日日飲一杯紅酒,仲有食hormone的藥。暫時照左超陰,醫生話冇問題。不過個心有D驚驚地架。希望20幾週再照時..阿B仍然都係健康啦!

大宅

nicolatinlok 發表於 11-4-8 18:47
haha..我勁訓架....我未有之前, 一日要訓10個hr, 有左我訓15個hr架...好恐怖~~

nicolatinlok,

哈哈..唔恐怖。我剛剛有左同而家15週我都係勁訓呀!我今日仲要訓到下午12點先起身呀!不過唔知點解...訓左好多..都仍然好想訓。

大宅

nicolatinlok 發表於 11-4-8 19:09
haha..我係今日有野做先12點幾起身, 平時我要訓到4點幾5點先捨得起身架...不過每晚都係最遲1點訓既...有 ...

不過我覺得夜晚訓覺最辛苦。我已經少食多餐,不過夜晚好累想訓時D野食就好似想走返上個喉嚨到。攪到我好難先訓得著。哈..不過我發覺我訓得最好都係天光果時....如果唔係肚餓..我真係12點都唔想起身呀!哈哈哈...所以我覺得我好快變豬仔。不過訓得多對阿B都好就算啦!

首頁
12345...19

尾頁

跳至