自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 親子達人勳章 親子王國15週年勳章

話說大家都知而家可以預訂呢套電影的票,咁我有個好親的外甥,之前同他一齊睇marvel隊長嗰時已經同他講好一齊睇呢套,咁呢套上映嗰時當然即刻訂票同外甥睇啦,咁訂票那知c6問做咩唔同他睇,咁我話我同外甥講好左一齊睇,一係大家一齊睇囉,皆大歡喜,點知c6講話正係想同我睇,叫我睇2次,我即刻想反白眼到外太空咁話:下,點解唔可以一齊睇,其實大家都識,都有一齊玩,而且我答應左外甥先,點可以咁衰女甩底,點之他怪我點解唔問左他先?大佬呀,這些小事點記得交代呀,而且其實一齊睇味解決倒個問題囉,點之c6而家嬲左我⋯⋯⋯
我真係無言

絕發泄,唔好上臉書

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 親子達人勳章 親子王國15週年勳章

cara.mak 發表於 19-4-6 01:20
你介唔介意同你老公既阿哥/細佬個女一齊去睇?
(即大伯個女/叔仔個女)
...

睇戲無問題呀,而且其實c6同他好熟,一見面成日雞啄唔斷咁傾計

伯爵府

mameme 發表於 19-4-6 01:53
呢個case好有趣,如果性別調轉,C6同外甥去睇唔同老婆睇又無通知…會如何呢?
...

認真覆,我會搵朋友睇或者自己睇或者一齊睇
電影都唔需要交流

伯爵府

PCCW2319 發表於 19-4-6 09:12
我覺得你處理方法好奇怪。 即使同外甥睇都應該問埋老公一唔一齊睇, 然後至去買戲票。 而且你都識講你老公 ...

可能有樣野我講漏左,係C6唔係咁鍾意睇戲,對上同他睇其實係好幾年前的事,話覺得戲院好局,所以呢次可能我真係忽略左無問,因為我覺得他唔會入戲院(中間有其他大作上我都有問c6睇唔睇,但他話他唔入戲院,所以漸漸無問)我真係唔知marvel威力咁大,對上嗰次marvel3其實都係我同朋友睇架炸

伯爵府

咸豐年前的post做咩比人推左上黎(emoji)(emoji)
暫時都係同外甥睇,如果真係好睇就可能睇多次

首頁

尾頁

跳至