在職全職

跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

heiyee 保持個嘟咀好耐, 定咗格咁; 但酌b根本唔知, dup低頭叫heiyee去試鞋...

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 08:29 發表
係呀,尋日見到佢地2個真係好好笑,heiyee嘟到個咀好長要錫酌b,酌b則繼續好努力等待heiyee去試隻鞋:lol :lol

引用:原帖由 CottonCandy 於 09-8-27 22:30 發表
今 ...

大宅

仲未開到聲呀! 今次d藥係會好眼瞓, 大昏迷咁.

醒咗就即刻飲水, 希望快d好返啦!

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 08:51 發表
heiyee媽,你今日覺得點呀?有無好d呀?你要多d休息呀,記住要多飲水

大宅

Monday我應該好返喇卦... 如果係, 我可以join呀

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 10:18 發表
哈哈,我去你屋企無問題呀,我果日都去到天后囉。 不過就好衰囉,己所不欲,無理由走去搗亂你屋企o麻。

咁啦,出來tea下,慶祝我地共同迎接小朋友新學年啦:

1) mf飲茶
2) 太古城tea/其他食店
3) 荷里活廣場(鑽石山)飲茶/food co ...

大宅

yes madam!

原帖由 PUIPUI28 於 09-8-28 20:01 發表

拿......你再唔好返呢.....再下次就唔比你join

大宅

聽日家長會後, 快d去買消毒藥水喇...

p.s. 妳同ka媽好痴纏, 寃氣!

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 20:07 發表
哎呀!!!!嘉媽呀!!!! 我呀,今日真係介親手指呀,痛到我o丫!!!!

我今日買左d壽司返來食,頭先打開個盒時一野就介損自己隻手指公喇,好彩唔係好深,但都即刻流血呀!!! 最慘係我未買你話果隻消毒藥水,所以用火酒消毒,好痛 ...

大宅

開學前一週, 先發現heiyee原來一對白襪都冇架 , 即刻去jusco入貨 (on sale).

另外買咗個好易開合的方形膠盒比佢放濕毛巾仔, 我記得hoiyau媽一年前提過我地唔好買太難開/太細的盒:mrgreen:

原帖由 PUIPUI28 於 09-8-28 20:23 發表

我想做個姓名印,我朋友話,好多時再回覆通告都要寫上名字,佢話用姓名印都得.方便些
仲要自備手巾仔,白襪,白底衫,黑色頭像根,唔知仲有冇記漏........等等 ...

大宅

我地明日係同英文班主任的parents meeting, 但我失咗聲, 講唔到野, 所以要爸爸去...

但我唔放心, 因為爸爸對呢d返學既野好求其. 好似我今日叫佢幫我覆電話(學phonics), 及問學費, 放工回來答我 $2,100. 我問 2100係乜意思, 佢話: '我諗一個月卦'

我話: '咁唔讀喇, $5xx/1堂', 佢知衰, 話明日再問... 妳話我點放心佢去見班主任:(

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 20:44 發表
我地就聽日開家長會,星期二開學,家長(只限1位)要陪頭2日返學,之後就搭校車喇。 不過宣道好好笑,頭2日返學係分男仔女仔的,無論am定pm class都係女仔先返,女仔放左學就到男仔。

...

大宅

肯定唔係per month, 我估一期, e.g. 10堂. 但你就咁講$2100係冇意思, =冇問過一樣!

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 22:48 發表
唉!! d爸爸們大部份都係咁,酌爸就仲衰,次次都係問d唔問d,以為照講我就知,end up都係要我重新再問人地一次!!

wow,$2100/m 就真係超貴啦!!

大宅

今朝我聽完center留比我個voice mail, 我寫低有乜問同埋聯絡人& tel no.喺紙.

我拿着電話比爸爸聽voice mail, 聽完, 我未比張紙佢, 佢即刻話......

"哦, 佢話呢, p honics班出咗timetable嘞, 問妳...... "

我笑到暈低! 我啞咗啫, 唔係聾咗聽唔到, 而且人地講廣東話, 我識聽喎, 你做乜翻譯啫!

大宅

滔仔同逸陶簡直係我未做阿媽前, 幻想中的bb

我以前以為個個b都係食完瞓, 瞓醒玩一陣, 笑吓, 又去瞓

原帖由 jjtseung 於 09-8-28 20:25 發表

哈哈... 我反而唔太怕熱... 不過部份時間揹住滔仔, 越揹越覺得重!mouth:mouth:" />

返到來仲要同滔仔沖涼... 之後乖仔自己係張床度眼睩睩, 我都可以訓一陣... ...

大宅

點解妳咁諗架 我覺得妳好標緻喎...

原帖由 PUIPUI28 於 09-8-28 20:49 發表

佢冇理由對我面孔有大大興趣

大宅

喂, 我又係呀, 我會扮heiyee狂問問題, 等佢感受吓

酌b根本將妳的說話全聽入耳, 記得晒. :lol

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 21:54 發表
剛才酌b好搞笑。

我頭先o係酌b房陪訓時無無聊聊,就學下佢果招.......
聽到有d聲我就問:咩聲?咩聲?
酌b竟然趴o係床邊望落地對我講:瞌埋眼睛快d訓!!

哈,學埋我講野仲連d口吻都似埋:tongue: :lol

結果佢好快咁訓 ...

大宅

妳咁少嚟架?

原帖由 joannelai930 於 09-8-28 22:00 發表

大宅

夠鐘去食藥, 然後大昏睡!

大宅

咁... 不如改期啦! 開學後都可以揾日tea嘛! 係咪要update ballma?

我有返聲喇, 但怪聲

原帖由 tupytupy 於 09-8-29 22:53 發表
各位,sorry呀,雖然我係搞手,但酌爸真係鬧鬼,我諗真酌b近期都真係未停過,怕佢會挨病 我星期一唔去喇,真係唔好意思呀,放你地飛機 你地睇下會唔會繼續啦,會的話就玩埋我果份,玩得開心d啦。 ...

大宅

遠d去仁安?

原帖由 PUIPUI28 於 09-8-30 10:36 發表
剛剛再量到39.5呀,打去法國/浸會都冇房比佢入院呀!
燒到咁高,我好驚呀 點算好呀

大宅

called UNion, 有位.

遠d都去啦, 留院有醫護人士regularly檢查睇住, 唔洗驚. 而且佢地d兒科醫生(暫時遇過的)都好細心詳盡.

原帖由 PUIPUI28 於 09-8-30 10:36 發表
剛剛再量到39.5呀,打去法國/浸會都冇房比佢入院呀!
燒到咁高,我好驚呀 點算好呀

大宅

打咗比kaka媽, 佢正收拾行装...

大宅

Thanks...

我今日去咗mami屋企攞咗d浸咗幾十年的咸金 桔, 本身我係好鍾意飲架! 咸 竹蜂就未試過, 唔到最後都唔敢試...

原帖由 HoiYauBB 於 09-8-30 00:52 發表
...heiyee 媽, 好好休息, 飲多 d 水, 唔知你有沒有飲咸金桔, or  咸 ”粥” 蜂 , 中國傳統真是好好  work 我次次唔想飲 ( 因為真是蜜蜂屍)但係最後都係佢先 help 到我
...

大宅

水上樂園開咗嘞? 我對呢個有興趣, 之前見起到一半, 好似有條滑水道, 覺得會好好玩 :)

地太大, 每樣都想睇吓玩下, 2日係行唔晒.

凱悠玩到變佐單眼皮, 幻想到佢玩得好忘形 ;p 其實咁辛苦帶小朋友去玩, 就係想見到佢咁開心的樣, 抵晒!

原帖由 HoiYauBB 於 09-8-30 01:05 發表
嘉媽, 知道了, 我都知我好小留言, 要在度貢獻多 d 先得.

係呀, 我地去佐東部華僑城. 好熱但好好玩. d 景好靚 去了2日自己在 旅行社 book hotel and bus ,  第一日凱悠玩到由雙眼皮變佐單眼皮, 第二日個樣仲水腫哂咁 ...

首頁
12345...15

尾頁

跳至