想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 k.chan_hk 的帖子

好似話在m前14日排卵,但排卵前先dodo會機會大d。

男爵府

回覆 scytsin 的帖子

有研究話丁丁可以在女性輸卵管生存取多72小時,但其實又有活力同優良的丁丁是2天內的,可以令女性容易受孕。而egg可以生存最多兩天,但實際可以受孕只有一天。雖然話一次男性的丁丁有過億,但可以存留在輸卵管只有幾百,所以在受孕期內要保持有足夠丁丁在輸卵管內才可以增加機會。

男爵府

各位,努力,大家互相鼓勵,實有好消息!!!
yipsoso 1/4day1
Cherry_hon 25/3 day1
Yauyau2008
2sis 31/3 day1
cadencetse
beibur
box2
yankaka
buzztigger
cksk
可怡媽
Pretty05
BOBO6
conniecheung 3/4 day1
ngs08 11/4 day1
y0602 11/4 day1
k.chan_hk 1/4 day1
Cheeriohero 25/3 day1
charlie27 25/3 day1
wifebaby 25/3 day1
蘿蔔糕 2/4 day1
Allwithlove
maobao626 7/4 day1
fruitbasket131 24/3 day1
bear88 4/3 day1
karen_sung 12/4 day1
scytsin 13/4 day1

有消息就分享下啦!!

男爵府

死啦,我好驚計錯排egg的日期,白努力。

男爵府

我第一個cycle試,所以好多野都唔識,未用紅d or綠d,只係計下排egg,因為我的cycle都算準,28-30日,不過今次好似計錯咗

男爵府

我都同你一樣,想試下先,好彩老公都支持我。不過我自己就好緊張,成日會諗住諗。

男爵府

回覆 KimB 的帖子

我朋友同我一樣30+,兩年都未有第二個。呢d野,要有時間同體力先得,我地呢d返工要開ot的人,真係好難先同老公夾到有一段日子可以努力下。我好彩呢兩三個月唔駛開咁多ot,老公又肯配合下,所以努開工中,希望可以bingo。

男爵府

回覆 wifebaby 的帖子

係唔係有咗初期會同谷m都咁上下?

男爵府

我都係瞓唔到呀!重要係努力中的日子!唔知好!

男爵府

有無日要戒咖啡?超痛苦中,救命!我仲要戒幾耐?

男爵府

我唔夠膽飲coffee,已經兩三個星期無飲,唉!返工無咖啡飲,我d同事仲要沖到鬼死咁香,即磨的

男爵府

回覆 ngs08 的帖子

有飲miketea呀!不過都只係夠膽飲半杯,仲要多奶少甜。好似返回童年時代一樣,咩生冷、刺激野都唔敢放入口。

男爵府

我今日飲咗coffe,算啦,今個cycle突然超忙,只努力咗兩日,都無機,下個cycle再努力。各位努力呀!

男爵府

回覆 yipsoso 的帖子

有冇姊妹第派彩?上個月都話個肚有d拮拮地,雖然是谷m,不過今個月連少少拮都無,都係no喇,下個cycle再努力。

男爵府

回覆 cherry_hon 的帖子

可能中咗啦

男爵府

回覆 karus103 的帖子

快d開工啦,隔日ok的,祝好快bingo

男爵府

點解今個月會咁忙的?????我要造人的。我昨晚1am才可以收工呀!因為太忙,無戒口,咩都食,如果bingo就死啦!好彩仲keep到食葉酸。

男爵府

回覆 cherry_hon 的帖子

我keep住食完dinner一定食,我食咗2months了

男爵府

我今日都day27,開始唔好脾氣,應是谷m。

男爵府

我原本都今日day1,但m小姐未見,只有谷m feel,下cycle一齊再努力!加油

首頁

尾頁

跳至