跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 nlyl99 於 08-11-5 15:16 發表
我對孖寶收咗下午班, 好不開心, 因為bb下午要睡覺

今天問過老師, 今年有300幾個申請, 但只收150個, 得2份之1機會, 要輪候上午都有點困難, 要申請和抽籤, 可能輪到他倆讀k2或k3, 唯有再試多2間

...

我對孖女都係下午班呀, 而我既first choice 係上午班, 因為佢地都係下午要訓覺架.

今日我都打過去問佢地點編制上下午班, 我以為係跟報名/interivew既次序, 但係個老師話係根據interview既表現, 好d既就入上午班, 咁讀下午班既小朋友咪差d!!!!!
所以我就放棄左呢間學校喇!!!
nlyl99, 你有冇見其他學校呀?
:wave: :wave: :wave: :wave: ~~Jamie * Katie~~

大宅

原文章由 nlyl99 於 08-11-6 00:21 發表
如果單以數十分鐘interview 的時間,用這個準則來定編制上下午班,有點不公平

jhoyyhk,請問你是否住在同一屋簷下??即這間校附近,我孖寶是一仔一女,今個星期六去(siu lun) st.peter面見,知道實很多人,只是試一試,並不是首選,你又 ...

我地係住我好近保易架, 所以之前好想入呢間, 但係下午班就真係唔考慮喇!! 而家我對囡會讀保蔡上午班.
:wave: :wave: :wave: :wave: ~~Jamie * Katie~~

首頁

尾頁

跳至