自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

就咁嘅,我之前約了一個內地朋友下星期到廣州行下,兩日一夜。家父得知後話盡量不要去因有風險,如比大陸問話拘留揸手機比人拉,話佢地有殺錯冇放過喎。我冇睇近日新聞(太煩!),家父的顧慮有道理嗎?

我現在左右為難,我唔想約咗人又改,但又唔想老人家擔心。唉,各位點睇?

子爵府

bosch 發表於 19-8-22 07:28
日日都有大把人一個人返大陸架啦, 你身家清白又唔係做敏感行業, 唔駛怕喎.

而家好多老人家都開微信/ws 睇 ...
家中兩老都睇咗好多,成日話後生仔比警察打,我話我中立,老人家仲問反我,'你有冇睇YouTube 嫁?'

子爵府

guigui82 發表於 19-8-22 07:43
一日咁多人上上落落都無事, 查下手機啫。
不過,你自己係咪黃絲先,係就諗清楚啲。
...
我乜色都唔係呀,只係蟻民想平安過日子。

子爵府

seaheart88 發表於 19-8-22 07:49
直接改坐高鐵上廣州南會唔會好啲

唔經嗰啲口岸。。。感覺多數羅湖嗰邊查得勁啲
我都想搭高鐵,大鄉理未搭過。一地兩檢,係迷來回程都在香港檢?

子爵府

多謝各位的見議。

子爵府

Kittymummy 發表於 19-8-22 14:06

冇問題呀,我呢10幾年都係一個人係上面穿洲過省. 不過有 ...
冇搞事,我用曬D時間上BK,邊有時間搞事。

子爵府

多謝各位報料。

首頁

尾頁

跳至