跳至

首頁

尾頁

伯爵府

思思燒到咁高, 一定會唔舒服/扭計, 胃口又會差左, 就算佢唔肯食, 你都要比多d暖水佢飲, 唔食奶/粥, 試吓比麵包/子母粉佢食, 可能佢會食呢, 咳/鼻水係最無咁快好番, 特別係d痰, 最多每次食嘢前半小時將佢伏係你大脾到, 頭仔向下, 曲起手掌, 用少少力拍佢上背部, 每邊拍1x下, 咁佢d痰會鬆好多, 起碼有會易吐/吞落肚再排出黎, 都知道bb病, 我哋一定會好擔心, 不過你陀緊小b, 你都要小心身體, 唔多再:-( :-( , 思思有聰明/堅強既叻女, 佢一定會好快好番, 我哋咁多ee同bb都會同佢打氣架, 思思加油呀, 快d好番呀, 唔好要daddy/mami擔心

伯爵府

原文章由 be 於 07-12-20 21:35 發表
多謝各位關心,思思今日的情況已好多了,已沒有發燒,且可咳得出聲(D痰鬆左),
今早去便便時,工人姐姐仲話在便便到見到好似痰的東西,
不過我就唔多掂了,有少少燒,仲喉嚨痛,鼻塞和狂打噴嚏,希望唔好傳翻比思思就 ...

思思好左好多就好喇, 你叫工人姐姐係食嘢半小時前/食完嘢2-3hrs後幫佢拍背脊清痰, d痰會鬆d易咳出黎, 你都要休息多d, 記得戴 對住思思呀

另外, 今次1216生日會仲諗住同你哋一齊坐, 思思爸會幫卓晞仔影到d靚靚沙龍照添, 不過唔緊要呀, 下次記得同卓晞仔影d靚仔相黎相睇 , 知你今次無同思思影相, 我部機有思思相呀, 你可以上我哋果相簿download或者你pm個email比我 :lol

首頁

尾頁

跳至