跳至

首頁
23456...9

尾頁

伯爵府

原文章由 MMLCY 於 08-12-23 12:15 發表
Hi All,

Long time no see. How are all of you recently?

恭喜vf cfn細b係囡囡!

ar d 黃應該都同飲人奶有關, 兩個月應該唔再黃啦!

小車, 朗朗點呀?

thx 蚊媽, 呢排唔見你上嚟嘅, 你公司行5天工作結果點呀, 爭唔爭取到唔洗扣AL呀

伯爵府

原文章由 littlecar 於 08-12-23 12:18 發表
無呀...我將件事放低左...過完聖誕先再面對....

朗朗做乜, 咩事呀

伯爵府

原文章由 littlecar 於 08-12-23 12:28 發表
朗朗個心附近既血管有雜聲....醫生寫左紙要佢照心電圖....

醫生有無話有雜聲會點架, 咁幾時去照呀, 我陀卓晞時, 醫生都話聽到我心有雜聲, 之後refer我去排medical, check完話我心瓣有導流, 不過佢話好少事, 係有需要做手術甚至去睇牙醫都要話比醫生知, 依家都有keep住follow up, 仲耐唔耐叫我做心臟照聲波, 做完都係無乜事, 平時又無乜唔妥, 咁我又無理啦

伯爵府

原文章由 MMLCY 於 08-12-23 12:35 發表
爭取唔到.....老細話實行四個月喎...

我依排掛住研究facebook, 少左上唻呀! 都冇追post....加上我尋日冇返工...小蚊豬發燒燒到102...超忙呀...

你老細真係要 , 諗埋d縮骨嘢

蚊依家無燒喇, 有無精神玩, 你唔好咁諗啦, 蚊已經覺得你係好媽媽, 唔好比咁大壓力自己

伯爵府

原文章由 littlecar 於 08-12-23 12:51 發表
朗朗都有鼻水同咳...我同佢睇左醫生....醫生雖然俾左藥我....不過叫我由得朗朗自己好....頭先菲菲話佢已經收左鼻水....我依家有一set藥守門口....

...

卓晞呢排都有咳同傷風, 睇晒d藥都仲未好, 上星期六又再睇多次醫生, 醫生話佢食咗咁多日藥都仲未好, 而d痰係綠色, 即係加深咗, 所以今次仲要食多一星期抗生素, 都唔係好想比佢食抗生素, 但都無辦法, 佢呢幾日有時瞓着咗都會咳醒, 甚至試過 晒整樽奶和痰出嚟, 不過聽到佢咳得犀利都驚佢又 過, 攪到我同老公都瞓得唔係咁好, 好彩琴晚好番好多, 起碼無鼻塞, 唔洗用口呼吸

伯爵府

原文章由 littlecar 於 08-12-23 12:42 發表
個情況有d似你甘....不過我未book朗朗去照呀....

如果似我嘅情況, 你都唔洗咁擔心, 不過你都盡快book啦, check完安心d嘛

伯爵府

原文章由 蛋蛋媽 於 08-12-23 13:42 發表
真冇緣...我啱啱係廣華返黎...

今次撞唔到啫, 之後睇得密咗, 實有次撞到啩

伯爵府

原文章由 蛋蛋媽 於 08-12-23 14:27 發表
個個都話廣華好....而且阿蛋都係廣華出世又ok咪去返lor!

yes, me 2, 我都覺得上次服務幾好, 加上老公office係旺角, 方便佢嚟探我

伯爵府

原文章由 amps2b 於 08-12-23 13:33 發表
hi all~~

前日同孖b影左張相..突然覺得佢地好似樣
http://f20.yahoofs.com/hkblog/He5muTqTHQ7InRO2f4w-_4/blog/ap_20081223123525867.jpg.jpg?ib_____D0JOuwkdc

佢哋由細到大都好似樣, 以前我係分佢哋邊個肥d, 大孖就肥過細孖, 依家佢哋大咗, 真係唔識分

伯爵府

原文章由 Lulu皇后 於 08-12-23 14:30 發表
你地有無跟護士小組呀?

我上次都無啦, 所以今次亦都無

伯爵府

原文章由 Lulu皇后 於 08-12-23 14:39 發表
我比醫生踢入去囉!上次都係跟小組,每次產檢都係果班姑娘跟,唔駛見醫生,15min搞掂.佢話我係低危大肚婆,唔比我照結構mouth:

我都係啱啱琴日係私家到照結構咋, 廣華同我講話我係第2胎, 通常係比第1胎孕婦做喎, 佢唔同我book, 攪到我又洗咗千幾蚊喇mouth:

伯爵府

原文章由 anaBB 於 08-12-23 14:44 發表
我都係"矮"佢畀我入先有咋

D助產士由頭跟到尾, 我覺得幾好, 至少冇男人.
最衰都係產房D護士, 惡到C.:;pppp:

上次我覺得病房姑娘同亞姐都好nice, 我都覺產房果d好惡, 雖然我入去唔洗攪好耐就要urgent開刀, 但中間個過程雖然好短, 但都覺佢哋語氣好差

伯爵府

原文章由 anaBB 於 08-12-23 14:48 發表
我都係咁話

雖然保險包我3萬蚊生仔, 產前都用成皮啦, 去C+生, E生費又一皮, 住院最少兩皮, 自己要貼一皮 , 我攞D錢請陪月重好

我仲更加唔洗考慮去私家生喇, 無理由由唔洗比, 調番轉頭要比幾皮嘢出嚟, 都係住幾日啫, 上次係廣華我都住咗成9日先出院, 卓晞又住咗7日, 如果係私家, 我估埋單都幾肉赤

伯爵府

原文章由 littlecar 於 08-12-23 14:47 發表
D醫生都多數係女人....反而生完要再見多次醫生...果次係男人...要俾佢睇個傷口埋成點...都真係幾唔自在架....

我記得上次陀卓晞第一次返廣華檢查係男醫生, 又要check下體, 又要摸胸, 真係超尷尬, 好彩產後檢查去健康院到做, 係女醫生嚟

伯爵府

原文章由 littlecar 於 08-12-23 14:54 發表
醫生問左我...朗朗會唔會咳醒.....甘我話無...佢就叫我俾佢自己好....朗朗係胃口再差D....見佢無咩鼻水...所以試下少俾佢食藥....

其實都唔想比太多藥佢食, 不過依家佢又返緊pg, 接觸多咗小朋友, 驚如果初期唔醫好會加深咗, 好似今次咁, 之前佢都係睇1次醫生就好番, 依家要再覆診又加深咗, 可能都係返學時小朋友互相傳染, 希望佢病完抵抗力會好d啦

伯爵府

原文章由 蛋蛋媽 於 08-12-23 15:06 發表
有得入咪好囉...好多人都話好呢!
本來我book左自己去照結構, 因可能我屋企有d病例, 今日去廣華 安排左我下個月照, 我慳返$1000蚊...

咁你又幾好喎, 唔洗side 出去照

伯爵府

原文章由 蛋蛋媽 於 08-12-23 15:29 發表
vf, 你上次係開刀架...點解嘅? 咁今次可唔可以順產架?

其實我上次同今次都係plan順產, 不過上次臨生入到產房發燒, 卓晞果陣係我肚到又心跳得麻麻地, 所以醫生話要urgent開刀, 果陣我好驚, 驚卓晞有事, 又突然要自己決定用全麻家半麻生, 自己又不停發冷, 所以生完出嚟睇到老公時, 都忍唔住喊咗出嚟, 之後就比老公成日笑

伯爵府

原文章由 littlecar 於 08-12-23 15:36 發表
諗番起....2年前真係好似發左場夢甘......有D日子好難過....不過回頭又唔覺得係咩...所以以前有D有小朋友 FD 講生仔係好痛....不過你好快會唔記得左....之後會想生第2個....

...

係呀, 呢2年真係好快過, 有時望住卓晞, 覺得佢大咗好多, 加上呢排我update緊本e-album, 睇番佢初生時, 真係唔同咗樣, 轉變都幾大

伯爵府

原文章由 littlecar 於 08-12-23 15:40 發表
D人話男醫生日日見都睇慣晒啦....不過我就係唔鍾意男醫生呀...

自從我做咗幾次心臟照聲波後, 加上睇私家產檢都係男醫生嚟, 所以已經無以前咁尷尬, 不過可以嘅話, 梗係女醫生好d啦, 尤其是平時睇婦科checking果陣

伯爵府

原文章由 蛋蛋媽 於 08-12-23 15:44 發表
係呀, 我身邊都有d朋友warn過我話如果冇事都係有限$, 但touch wood是但一個有小小野真係好襟計架...分分鍾6/7萬出院! 聽到都唔咁諗...可能上次c6見到我嘅慘況, 今次有左小b佢都叫我不如入私家生, 我即刻都say no lu ...

咁蛋爸有無話你抵 , 生完送份大禮獎你

首頁
23456...9

尾頁

跳至