夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Tly2020 發表於 20-9-6 15:59
小弟跟太太10年由大學同學相識至今 拍拖七年 結婚三年,彼此的初戀,我很愛她,我亦感覺她愛我,但而家相處 ...

我係你個妹都同你老婆水火不容啦。又難頂又自私,全世界圍住佢嚟轉
二萬幾人工要養全家,第時重要養埋外家(老婆做ftm),加供樓,點做呀?
情況不許樂觀鳥

你老婆咩嘢出身㗎?家境如何?

子爵府

Tly2020 發表於 20-9-6 17:42
居屋 以前真同我挨過好多日子,一起挨出來
一個餐兩份Share,

由肯共患難到而家變成咁勢利,點解會咁大反差嘅?

你話你住公屋,可以間到四間房?

子爵府

happylife28 發表於 20-9-6 20:58
相信你外母落左好多藥, 亦可能聽左啲八婆閨密壞話! 你話你外父都頂唔順走左佬, 佢畀丈夫遺棄, 只能抓住個女 ...

要全家老幼就個港女?樓主家人做錯乜嘢?樓主兩公婆不如祖間房自己同老婆同個女生活,自己就飽佢啦

子爵府

Tly2020 發表於 20-9-6 23:11
難呀…
佢想有人湊B女
請工人不會夠呀媽好

你有無搞錯,比件八婆外母鬧自己呀媽同個妹?你點做仔點做人呀哥?你垕企人喺主場都要咁比人鬧?你係咪應該做迫返d嘢呀?
我睇你男家d人都係善類,弱勢個d,男男女女一日到黑喺道喊

子爵府

Tly2020 發表於 20-9-7 00:25
係架,完全明個種挑剔程度
BB嘔咗幾滴奶落地,唔多,我用濕紙巾抹搞掂,佢都叫我下次用干紙巾抹完再用濕紙 ...

好心你振吓夫綱啦,比果兩母女食住,有d女人真係蝦得就蝦,最好找次機會開佢/地拖,最好d眼神兇狠得嚟有小小變態,好似變咗另一個人咁,比佢知道你已過極限,睇吓佢地會唔會收斂。重有,有好多女人鍾意用產前產(emoji)抑鬱做藉口,亂發脾氣,邊有咁多抑鬱呀?一陣過幾年又話更年期抑鬱?咁咪成世都可以打構行?

不過感覺你條路都好難行,佢地呢d惡行只會越來越多,你要認真考慮吓後路........

子爵府

Cathy108 發表於 20-9-7 12:21
你講過好多次,但佢根本都冇當你講嘅嘢係野,你見佢咁樣打電話去鬧你阿媽,鬧你屋企人,然後你仲妥協添, ...

樓主唔覺會想有任何改變,個情況只會一路惡化落去⋯⋯

子爵府

pollyly 發表於 20-9-7 13:45
長痛不如短痛
你老婆好惡頂
你一日唔發達,一日都會為錢嘈

比着我有錢就唔會要d 咁嘅貨色嘅女人啦

子爵府

mln 發表於 20-9-7 23:23
我覺得你的外母才是個大問題,如果你能搞掂你外母,好自然你老婆都會順你意。

不如諗下你外母份人最需要什 ...

佢外母需要一層樓

子爵府

wingyaumama 發表於 20-9-8 07:38
如果你軟皮蛇,你估佢地會點?

如果你跟足佢地要求,我話你知結果只得一個;你將會人又冇(包括老婆仔女)丶 ...

同意,你越就佢就變本加厲,不聞不問一段時間睇吓點

首頁

尾頁

跳至